Így számol be bukaresti útjáról az egyik magyar ultra

Részletesen beszámolt négy nappal a román-magyar világbajnoki selejtező után a betyarsereg.hu oldalon bukaresti útjáról az egyik magyar ultra. A Betyársereg nevű csoportosulás tagja szerint „ez nem csak foci, hanem háború volt”.

A beszámoló szerzője azzal a 400 fős magyar szurkolósereggel utazott Romániába, amely Sepsiszentgyörgyön keresztül jutott el Bukarestbe. Útinaplójában következetesen „oláhoknak” nevezi a románokat, „oláh droidoknak” a rohamrendőrséget, és büszkén írja le a Lipscani utcai összecsapásukat a hatóságokkal.

„Telefújták az utcát könnygázzal és megpróbáltak kitolni. Először kénytelenek voltak meghátrálni, mert heves ellenállásba ütköztek. Székek, asztalok, táblák, kanapék…. Kaptak mindent, ami mozdítható volt” – olvasható a beszámolóban.

A mérkőzésnek a szerző nem szentel nagy teret. „Mindenki látta, hogy mi történt. Szégyen és gyalázat! Ezek a milliókat kereső, kivasalt hajú, belőtt sérójú bohócok beszarva, lelketlenül játszottak. Pofánköpték azt a 3.000 hőst, akik idejüket, pénzüket, testi épségüket nem kímélve kiutaztak és végigélték a vegzálásokat, hogy támogassák őket” – fogalmaz az ultra.

Ugyanakkor tagadja, hogy úton hazafelé szétverték a vonatot. „Ez nem igaz. Bukaresttől kb. 10 km-re az oláhok sunyi módon a sötétből megdobálták szerelvényt. Ekkor betört pár ablak. Nem voltam az összes kocsiban, de vagy 4-5-ön keresztül mentem. Ott nem volt nyoma rongálásnak” – írja.

A szerző a magyar újságírókra is haragszik nagyon, mert tudósításaikban kiemelték az ultrák bukaresti agresszivitását. „(Az újságírók) el sem tudják képzelni, hogy milyen gyűlölettel viseltetnek ott a magyarok iránt olyan szőröstalpúak, akik ajándékba kapták meg földjeinket. Megdobálták a buszainkat, még le sem szálltunk a vonatról, már nekünk támadtak a rendőrök, majd a nap folyamán még többször is ránk támadtak. Mit kellett volna erre válaszolni? Virágot vinni nekik?” – olvasható a beszámolóban.

Kapcsolódók

Kimaradt?