Újra vizsgálják Schumacher balesetének okait

A 2013 végén síbalesetet szenvedett hétszeres F1-világbajnok sisakkamerájának felvételei hasznosak, de tovább kell vizsgálni a képkockákat – hangzott el egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

„Mivel jó és tapasztalt síelő volt, a sípálya meredekségének megfelelő tempóval haladt lefelé és nem próbált meg gyorsabb sebességgel haladni” – mondta az egyik nyomozó azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyen beszámoltak Michael Schumacher balesetének vizsgálatáról. E szerint a sportoló bukósisakjára rögzített kamera felvételei további vizsgálatot igényelnek – idézi az Euronewst a vs.hu.

Azt viszont egyelőre nem tudták pontosan meghatározni, hogy milyen gyorsan haladt a német sportoló a sípályán, de az ügyész szerint ennek nincs is igazán jelentősége a baleset szempontjából.

Schumacher a baleset előtt egy piros jelzésű pályán haladt, erről tért le egy jelöletlen részre. A hivatalos pályától 8 méterre bukott. A sípályán friss hó volt, de az ügyész szerint ez még nem jelenti azt, hogy a pályaüzemeltető hibázott volna.

Kapcsolódók

Kimaradt?