Már a trónörökös is tudja, mire képes Simona Halep

Simona Halep legfanatikusabb szurkolói sem számítottak arra a fölényes játékra, amit kedvencük Sabine Lisicki ellen mutatott be a wimbledoni női tenisztorna negyeddöntőjében.

A konstancai lány az első szett elején még elvesztette a szerváját, Lisicki 3-0-ra is vezetett, amikor a WTA-ranglista 3. helyén álló román sportoló „begyújtotta a rakétákat”. Halep kétszer is elvette a német lány szerváját s így a szettet végül 6-4-re megnyerte.

A második szett ugyanonnan folytatódott, ahol az első abbamaradt. Halep már az első gémnél elbillentette az egyensúlyt azzal, hogy elnyerte Lisicki szerváját. Innen aztán nem volt megállás, a szett Lisicki szemszögéből szégyenletes 0-6-tal ért véget.

A győzelem titka, hogy higgy magadban és mindent adj ki magadból. Egy kicsit lassabban vettem fel a ritmust, de utána bejött az amit az edzőmmel megbeszéltünk" - mondta a mérkőzés után Simona Halep. 

Simona Halep elődöntőbeli ellenfele a 20 éves kanadai Eugenie Bouchard lesz, aki két szettben búcsúztatta a Marija Sarapovát megverő Angelique Kerbert.

NEGYEDDÖNTŐ 

  • Bouchard (kanadai, 13.)–Kerber (német, 9.) 6:3, 6:4
  • Halep (román, 3.)–Lisicki (német, 19.) 6:4, 6-0
  • Safárová (cseh, 23.)–Makarova (orosz, 22.) 6:3, 6:1  
  • Kvitová (cseh, 6.)–Záhlavová-Strycová (cseh) 6:1, 7:5  

Kapcsolódók

Kimaradt?