Wimbledon: elsuhant a golyó Simona Halep füle mellett

Elsuhant a golyó Simona Halep füle mellett a wimbledoni női tenisztorna második fordulójában, ugyanis a WTA-ranglista 170. helyén álló Leszja Curenko a második szettet 0-3-ről megfordítva döntő szettre kényszerítette a szigetországi torna 3. kiemeltjét.

A konstancai lány eléggé motiválatlanul lépett az All England lawn Tennis Club gyepére, egyfelől a hosszú várakozás (a mérkőzést egy nappal halasztották esőzés miatt – szerk. megj.), másfelől pedig a gyengébben jegyzett ellenfél miatt nem tudott megfelelő fordulatszámra kapcsolni. Az első szett közepén kissé összeszedte magát és kétszer brékelve 6-3-ra nyert. A második szett elején lejátszottnak tűnt a mérkőzés, ugyanis Halep 3-0-ra elhúzott. Ekkor megrázta magát Curenko és öt egymásutáni game-et nyerve megfordította a mérkőzés sorsát és egalizálta az állást.

Az ukrán lány a mindent eldöntő szettben is megnehezítette Halep dolgát, ugyanis 2-5-ről is fel tudott állni, viszont a végjátékban már nem tudta tartani a lépést az esélyesebb román sportolóval. A mérkőzést végül 6-3, 4-6, 6-4-es eredménnyel Simona Halep nyerte és kvalifikálta magát a harmadik fordulóba. A román teniszező ellenfele a WTA-ranglista 71. helyén álló svájci Belinda Bencic lesz.

Kimaradt?