Így szivároghatott ki Schumacher kórlapja

A nyomozók azt sejtik, valaki lemásolta az asztalon hagyott iratokat és így kerültek ki a Schumacher egészségügyi állapotáról és kezeléséről szóló bizalmas adatok a grenoble-i kórházból - írja a hvg.hu

A grenoble-i ügyészség munkatársa, Jean-Yves Coquillat szerint a Michael Schumacher orvosi leletét ellopó ismeretlen "Kagemusha" fedőnéven írt emaileket, ez egy japán film címe. Arra kéri azokat az újságírókat, akiknél Kagemusha bejelentkezett, hogy eladja a dokumentumot, hogy jelentkezzenek a rendőrségen.

A rendőrség folyamatosan hallgatja ki a grenoble-i klinika alkalmazottait, mindenkit megkérdeznek, akinek hozzáférése volt az iratokhoz és akik lefotózhatták azokat. Körülbelül egy tucat ilyen kollega van. A Bild közben azt írta: Schumacher betegkartonját Jérémy Martin álnéven iktatták a lausanne-i kórházban.

Korábban még azt is megvizsgálták, hogy hackerek támadták-e meg a számítógépes rendszert, de kiderült: nem történt támadás. A francia Dauphiné Libéré nevű újság azt írta: Schumacher betegpapírjainak egy része kinyomtatva feküdt a grenoble-i klinika egyik irodájának asztalán, ahelyett, hogy széttépték és kidobták volna, miután átszállították a kómából felébredt Schumachert a lausanne-i kórházba.

A nyomozók azt sejtik, valaki lemásolta az asztalon hagyott iratokat és így kerültek ki a bizalmas adatok a kórházból.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?