Nagyon bizonytalan még a román Forma-1-es csapat sorsa

Bár két hete már felröppent, hogy az egykori Force India- és HRT-főnök által vezetett román Forma-1-es projekt indulási engedélyt kapott 2015-re, valójában a helyzet még nem ilyen tiszta. A Forza Rossa egyelőre várja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos értesítését - írja a vezess.hu.

A projekt mögött álló romániai Ferrari-importőr, a Forza Rossa marketingigazgatója, Bogdan Sonea a Gândulnak nyilatkozott: „Igen, igaz, a Forza Rossa leadta a jelentkezését a világbajnokságban való részvételre, és most várjuk az FIA hivatalos válaszát" - mondta. Sonea megerősítette Colin Kolles részvételét, azonban jelezte, hogy a csapat neve még nem dőlt el: „A Forza Rossa a pályázó neve, a Forma-1-ben induló csapat neve még nem dőlt el."

Egyelőre a projekt költségvetésének mértéke is bizonytalan, ahogy az is, hogy a Forza Rossa miatt logikusan Ferrari motorral indulnának majd, vagy épp a román szálon haladva a Dacia-Renault vonalon próbálkoznak majd. „Erről egyáltalán nem beszélhetek, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom a találgatásokat?” – mondta Sonea, aki arra azonban kitért, hogy a hírekkel ellentétben a projekt nem rendelkezik állami támogatással, Száz százalékosan magánfinanszírozású". 

Kapcsolódók

Kimaradt?