Dacia a Forma–1-ben? Miért is ne?

Dacia a Forma–1-ben? Öööö... miért is ne? címmel közölt anyagot hétfőn a hvg.hu azokról a híresztelésekről,  miszerint a román autó is beszállhat a száguldó cirkuszba.

A portál emlékeztetet: az elmúlt hetekben egymást érik a találgatások arról, hogy melyik 3 csapat adhatta le a nevezési szándékát a Forma-1-be. A szakújságok már-már biztosra veszik, hogy az egyikük a Nascar szériából ismert, amerikai Haas Racing lehet, melynek tulajdonosa, Gene Haas már a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) is kapcsolatban áll, míg a másikuk a szerb üzletember, Zoran Stefanovic Stefan GP nevű formációja lehet, mely 2011-ben egyszer már eljutott a kapuig.

A nyílt pályázatra, melynek eredményeként 2015-től vagy 2016-tól akár új csapat is érkezhet a versenyszériába, most felbukkant egy újabb jelölt neve is. Ez pedig a román/francia Dacia lehet.

Közülük csak egy istálló kap a száguldó cirkuszhoz csatlakozási lehetőséget, de azért a Renault leányvállalatának esetleges megjelenése több kérdést is felvet. Például azt, hogy miért tolná a Renault a román autómárka szekerét, ha a Red Bullból, de a jóval olcsóbb Lotusból se lett Renault gyári csapat, és a zsinórban nágy vb-címet bezsebelő bikáknál is csak főszponzor a Daciánál sokkal jobban csengő Infinity? Ráadásul a Renault most is, és várhatóan a jövőben is több, akár 4-5 csapatot is elláthat motorokkal...

Az f1-live.hu mindenesetr eaz olasz Omnicorse-re hivatkozva azt írta, hogy Colin Kolles, az F1-ből már távozott Hispania Racing Team volt csapatfőnöke a háttérben azon dolgozik, hogy a román márka szerepet vállaljon az F1-ben és beálljon az egykori csapatfőnök projektje mögé. Igaz, a holland Racexpress portálon máris megjelent egy cáfolat a Dacia részéről, akik állítják: semmit nem tudnak a megjelent pletykákról. Ám a dolog mégsem biztos, hogy így áll, ugyanis azt is hozzátették: "az idő túlságosan rövid" – állapítja meg a hvg.hu szakújságírója.

Kapcsolódók

Kimaradt?