Negyvenöten vágnak neki Háromszékről a Mont Blancnak

Negyvenöt civil jelentkezett az idei “Mount Blanc kezdőknek” nevű hegymászó expedícióra. A sepsiszentgyörgyi Alpin Sport egyesület a nyolcadik alkalommal hirdette meg a válogatást a hegymászással kacérkodó kezdőknek, akik arra vállalkoznak, hogy megfelelő felkészülés után megmásszák Európa legmagasabb csúcsát, a 4.810 méteres Mount Blanc-ot.

Tulit Zsombor a “Székelyek a magasban” expedíció kezdeményezője elmondta: idén 45-en jelentkeztek, velük ezekben a napokban elkezdték a felkészülést, így az erőnléti edzéseket majd hazai hegyekben tanulják meg a hegymászás fortélyait. A felkészülés végén mintegy 10 személyt választanak ki, akik szeptemberben megkísérlik meghódítani a Mount Blanc-ot.

Tulit Zsombor szerint az akció egy fogadásból indult, amelynek során a sepsiszentgyörgyi hegymászó bebizonyította, hogy egészséges, hétköznapi ember is képes magashegyi mászásra. Az elmúlt években több mint 50 ilyen embert vittek magukkal, java részük el is érte a csúcsot. Tulit Zsombor szerint minden korábbi expedíció során az volt a legfőbb cél, hogy mindenki egészségesen hazatérjen. A felszerelés és az utazási költségek nagy részét az Alpin Sport Egyesület biztosítja.

Tulit Zsombor az ország legtapasztaltabb hegymászói közé tartozik, bevallása szerint „megunta” már a Mount Blanc expedíciót, más izgalmas útvonalakat ajánlott az idei jelentkezőknek, egyesek közülük nyitottak lennének az újabb kalandokra is. 

Kapcsolódók

Kimaradt?