Sznúker-vb: O'Sullivan félgőzzel is simán vezet a döntő felénél

Ronnie O'Sullivan vezet a sheffieldi sznúker-világbajnokság döntőjében 17 frém után. A címvédő angol játékos 10–7-es előnyre tett szert a szintén angol Mark Selby ellen.

Ronnie O'Sullivan alaposan rápihenhetett a döntőre, hiszen Mark Selbyvel ellentétben neki nem kellett játszania szombaton. A címvédő nagy fölényben sznúkerezett Barry Hawkins ellen (akivel a tavalyi döntőt vívta) az elődöntőben, és még pénteken megszerezte a végső győzelemhez szükséges 17 frémet. Selby viszont kegyetlen csatát vívott Neil Robertsonnal, s csak szombaton késő este nyerte meg a párharcot.

A vasárnap délután megkezdődött döntő első nyolc frémjében O'Sullivan 5–3-as vezetésre tett szert. Csak egyetlen 100 fölötti brék született, méghozzá O'Sullivan révén. Selby egyáltalán nem jeleskedett a bréképítésben.

Az esti szakaszban O'Sullivan 8–3-ra is vezetett már, de Selby nyert két játékot egymás után. O'Sullivan, érezte, hogy váltania kell, s a 14. frémben nagyon odatette magát egy 131-es pontsorozattal. Majd gyorsan nyert még egyet, s a címvédő máris 10–5-re elhúzott. Most Selbyn volt a sor, hogy összekapja magát. Megnyerte a 16. majd a 17. játékot is – utóbbiban meglökte a legmagasabb brékjét a döntőben 62-vel.

Így tehát a 18. nyert frémig tartó fináléban a vasárnapi két szakasz után Ronnie O'Sullivan 10–7-es vezetéssel térhet nyugovóra.

A leendő világbajnok minden korábbinál nagyobb összeget kap a címe mellé, összesen 300 ezer fontot. Amennyiben O'Sullivan győz, hatodik vb-titulusát szerzi meg, és beéri a 80-as évek legendáját, Steve Davist. Selby első világbajnoki címére hajt.

Folytatás hétfő délután romániai idő szerint 16 órától.

SZNÚKER, VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
Döntő (a meccs az egyik fél 18. megnyert frémjéig tart)

  • Ronnie O'Sullivan (angol, 1.)–Mark Selby (angol, 3.) 10–7

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?