Meghalt Tito Vilanova, a Barcelona előző edzője

Negyvenöt éves korában elhunyt Tito Vilanova, az FC Barcelona előző edzője. A sportszakember régóta rákbetegségben szenvedett, csütörtökön kórházba került és megoperálták, de állapota erősen romlott

Spanyol sajtóértesülések szerint a sürgős gyomorműtét a daganatos betegség elleni radikális kúra mellékhatásai miatt vált szükségessé. A szakvezető 2011 őszén már sikeresen leküzdötte a betegséget – egy műtét során eltávolítottak egy daganatot a fültőmirigyéből, ami után tavasszal térhetett vissza a csapat kispadjára, akkor még Pep Guardiola segítőjeként.

2012 májusában az orvosok kijelentették, hogy Vilanova teljesen felépült. Tavasszal néhány meccset kihagyott, de májusban gyógyultnak nyilvánították. 2012 decemberében ennek ellenére kiújult a betegsége. A korábbi daganat helyén egy két centis tumort találtak.

A 45 éves tréner 2012 nyarán Josep Guardiolától vette át a katalán együttes irányítását és az egyetlen szezonjában bajnoki címet nyert játékosaival, majd rögtön ezt követően tavaly júliusban gégerákja kezelése miatt lemondott. Vilanovával 2012-ben rekordrajtot vett a Barcelona, ugyanis 19 bajnoki meccséből 18-at megnyert.

Kapcsolódók

Kimaradt?