Messi nevelőedzője, Gerardo Martino lehet a Barca új vezetőedzője

A spanyol Marca értesülései szerint a Barcelona megegyezett az argentin Gerardo Martinóval, így ő veszi át a nemrégiben távozó Tito Vilanova vezetőedző helyét a katalán kispadon.

A madridi lap internetes kiadása tudni véli, Martino hétfő délután megállapodott a Barcelona elöljáróival, s hároméves szerződésben állapodtak meg. A korában a Newell's Old Boysnál dolgozó szakvezető két segítőjét, Elvio Paolorrosót és Jorge Pautassót is magával hozta a katalán fővárosba.

A katalán Sport is észlelte a történéseket: információi szerint Martino kedden írja alá szerződését.

Mindez ellent mond annak a pletykának, mely szerint Guus Hiddink a minap azért távozott az orosz Anzsi éléről, hogy a Barcelonát irányíthassa a jövőben.

Martino az előző idényben a Newell's trénereként első helyen végzett az argentin élvonal tavaszi bajnokságában, a Torneo Finalban, ám az idényvégi Superfinalban 1–0-ra kikapott a Vélez Sarsfieldtől.

Köztudott, a Barca négyszeres aranylabdás klasszisa gyermekkorában épp az Old Boys edzéseit látogatta szorgalmasan, így szoros kötelék fűzi őt az argentin klubhoz a mai napig.

„Kedvelem Tata Martinót – kezdte mondandóját tavaly augusztusban Leo Messi az Olé című lapnak, amikor a Newell's bajnoki címe kapcsán kérdezték. – Nagyszerű tréner, a bajnokságban is megmutatta ezt az Old Boysszal. Alaposan kiismerte a csapatot, remek futballt játszatott és mindenki tisztelte.”

Mint ismert, Tito Vilanova a múlt héten távozott a Barcelona vezetőedzői posztjáról, hogy a rákból való felépülésre tudjon koncentrálni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?