Újabb rekordot döntött meg a Bayern München

A címvédő és listavezető Bayern München 2-1-re nyert a vendég Bayer Leverkusen ellen a német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombati játéknapján. A Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is címvédő müncheni együttes ezzel új Bundesliga-rekordot állított fel, ugyanis az első csapat lett, amely 25 veretlenül megvívott találkozóval kezdi az idényt. A korábbi csúcsot, a Bayer Leverkusen 2009/10-es szezonkezdetét a múlt héten állította be a gárda. A müncheni alakulat sorozatban 17. bajnokiján diadalmaskodott, amivel tovább javította az erre vonatkozó, múlt héten megdöntött rekordot.

Josep Guardiola együttese - amely immáron 50 mérkőzés óta veretlen a Bundesligában - szinte végig egykapuzta az első félidőt, ugyanakkor a vendégek két nagy gólszerzési lehetőséget is elpuskáztak. A játékrész utolsó percében azonban mégis a müncheniek szereztek vezetést, a góllövőlistán éllovas horvát Mario Mandzukic talált a kapuba.

A fordulást követően gyorsan növelte előnyét a Bayern: az első gólt előkészítő Bastian Schweinsteiger mesterien csavart be egy szabadrúgást a jobb felső sarokba. A bajorok győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, igaz Stefan Kiessling a ráadásban még szépített.

Kimaradt?