EHF-kupa: elmaradt a kolozsvári bravúr Fehérváron

Négy közé jutott a női kézilabda EHF-kupában a Fehérvár KC, mely a negyeddöntő visszavágóján hazai pályán legyőzte (24–21) a Kolozsvári U-Jolidont, így kettős győzelemmel került az elődöntőbe. A magyar csapat a dán Esbjerggel találkozik a fináléba kerülésért.

Az első mérkőzésen idegenben kiharcolt hétgólos előnyét meg tudta tartani hazai pályán is a Fehérvár KC a kolozsvári csapat ellen, a magyarországi találkozó elején a házigazda állandósítani tudott egy többgólos különbséget, az első félidő végére egészen pontosan öt volt a két csapat között, a fehérváriak továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben. (17–12)

A fordulás után közelebb zárkózott a kolozsvári együttes, a hajrában többször is csak egy-két gólt volt a különbség, ám az egyenlítésig nem tudott eljutni az U-Jolidon. Így maradt ez a mérkőzés végéig is, sőt, a Fehérvár az utolsó percben szerzett góllal beállította a végeredményt. (24–21)

A kettős győzelemmel továbbjutó Fehérvár az elődöntőben a Dinamo Volgográd ellen hatgólos hátrányról fordító Esbjerggel találkozik.

NŐI KÉZILABDA, EHF-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

  • Fehérvár KC–Kolozsvári U Jolidon 24–21 (17–12), Továbbjutott: a Fehérvár, kettős győzelemmel, 52–42-es összesítéssel
  • Esbjerg (dán)–Dinamo Volgográd (orosz) 36˜–27 (20–13), Továbbjutott: az Esbjerg, 66–63-as összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

  • Esbjerg (dán)–Fehérvár KC
  • Asztrahanocska (orosz)–Lada (orosz)

Az első mérkőzéseket április ötödikén vagy hatodikán rendezik, a visszavágókat egy héttel később.

Kapcsolódók

Kimaradt?