Agyondicsérték Miklós Editet a BBC kommentárai

A női alpesi sízők óriás-műlesiklásának első futamát rendezték kedd reggel, a Szocsiban zajló téli olimpián. A legjobb időt a lesiklás egyik aranyérmese, a szlovén Tina Maze érte el, a svéd Jessica Lindell-Vikarby és az olasz Nadia Fanchini előtt. Miklós Edit 41., Berecz Anna pedig az 53. helyről várja a második futamot.

Miklós Edit leggyengébb szakágában (műlesiklásban nem indul) 70-es rajtszámmal mindössze hat és fél másodperces hátrányt szedett össze, ezzel pedig jó eséllyel pályázott a második futamban való indulásra is, hiszen a világkupáktól eltérően a vb-ken és az olimpián hatvan versenyző is indulhat ott.

Miklós Editet a BBC kommentátorai agyondicsértek, miközben épp lefelé tartott a pályán. Kiemelték a lesiklásban szerzett hetedik, és az szuperóriás-műlesiklásban szerzett tizenötödik helyét, félelmetesen jónak nevezték teljesítményét – írja az Index.

Nagyon bátran és jól versenyzett Edit, igaz, a meredekebb, felső részen voltak problémái. Illuzórikus egy olimpián 70-ként rajtolva a legjobb harmincba kerülni. Ezzel együtt, ha nem ennyire irreálisak az időjárási körülmények, Editnek jobban is sikerülhetett volna” – nyilatkozta a mob.hu-nak Kovács Barna szövetségi kapitány.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?