Négy „fekete özvegy” tartja rettegésben a szocsi olimpia szervezőit

A lenta.ru amerikai sajtóközlésekre hivatkozva közölte: az orosz titkosszolgálatok nem zárják ki, hogy Szocsiban legalább négy „fekete özvegy" jelenhet meg, vagyis olyan öngyilkos merénylők, akik a hatóságok által korábban megölt, terroristának minősített észak-kaukázusi fegyveres lázadók feleségei.

Az Eho Moszkvi rádió tudomása szerint az orosz hatóságok látókörébe eddig egy Ruzanna Ibragimova néven ismert fiatal dagesztáni nő került, akit potenciális terroristának tartanak. A nőt fényképe alapján már körözik Szocsiban. A férjével, Samil Magomedovval tavaly végeztek a biztonsági erők Dagesztánban, Haszjavurt városában egy terrorelhárítási akció során. Ibragimova is abban az autóban ült, amelyben a férje. A nőt - aki az akció során megsérült, ezért sántít és a karját is nehezen mozgatja - azok a dagesztáni fegyveresek vették magukhoz, akik állítólag a 2010-ben a Moszkva környéki domogyedovói nemzetközi repülőtéren végrehajtott robbantásokat elkövető öngyilkos merénylőket is felkészítették a tettükre.

Eközben Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő a CNN amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva megerősítette: Oroszország készen áll arra, hogy garantálja a szocsi téli olimpia biztonságát. Azt mondta, hogy a nyilvános rendezvényeken mindig fennáll a veszély, és nem csak Oroszországban, de az orosz vezetés ezzel tisztában van, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megelőzze azt.

Kapcsolódók

Kimaradt?