Továbbra is válságos Schumacher állapota

Michael Schumacher továbbra is stabil, de válságos állapotban fekszik síbalesete után a grenoble-i kórházban és várhatóan állapotáról 45. születésnapján nem történik bejelentés. Családja délelőtt a kórház orvosaival egyeztetett, de csütörtökön közölték, csak akkor tesznek további bejelentést, ha jelentősebb hírekről tudnak beszámolni.

Mint ismeretes, a hétszeres világbajnok intenzív osztályra került, miután a Meribel síparadicsomban egy sziklának ütközött. A legutolsó hivatalos bejelentést a pilóta menedzsere, Sabine Kehm tette újév napján.  „A helyzet nagyjából ugyanaz, mint néhány napja, így most a következő 80 órában arra számítunk, Michael Schumacher stabil állapotban marad és habár nem javult a helyzete, legalább orvosai folytatni tudják a kezelést" - közölte a Sky Sports News.

Schumacher zsinórban öt bajnoki címet szerzett a Ferrarival 2000 és 2004 között, a Scuderia pedig arra kérte a rajongókat, vegyenek fel vörös pólót és vegyenek részt a kórház előtt tartandó csendes ünneplésen. "A Ferrari együttműködve a pilóta észak-olaszországi és észak-francia támogatói klubjával Grenoble-be érkezik és egy csendes ünneplést tartanak a nap folyamán" - tette hozzá Slater. "Már most több, mint 100 rajongó várakozik, mindnyájan vörösbe öltöztek és a Ferrari készül a csapat fontos napjára, mivel ez Schumacher születésnapja."

"Jelenleg élete legkeményebb harcát vívja és szeretnénk neki nagyon különleges üzenetet küldeni" - olvasható a Ferrari honlapján.

Kapcsolódók

Kimaradt?