Gyurta és Hosszú is „bankot robbantana” Távol-Keleten

Az eddig valamennyi állomáson indult Hosszú Katinka mellett a betegségéből felépült Gyurta Dániel is részt vesz az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának hátralevő három versenyén.

A 25 méteres medencében zajló pénzdíjas széria távol-keleti szakasza Szingapúrban kezdődik, a kedd-szerdai viadal után szombaton és vasárnap Tokióban folytatódik, majd a november 13-án és 14-én rendezendő pekingi versennyel zárul. A magyar szövetség hétfői tájékoztatója szerint az olimpiai és világbajnok Gyurta betegségét teljesen kiheverve kiváló mentális és fizikai állapotban vág neki a befejező vk-etapnak.

A nőknél Hosszú Katinka természetesen szintén ott lesz a mezőnyben, már csak azért is, mert őt nem hátráltatta semmi az elmúlt időszakban, az eddigi öt állomáson pedig oly pazar teljesítményekkel rukkolt elő, hogy toronymagasan vezet a világkupa összetett pontversenyében, amelynek győztesét 100 ezer dollár illeti meg a sorozat végeztével.

Hosszú és Gyurta Dániel mellett utóbbi öccse, Gergely, továbbá Földházi Dávid és - csak Szingapúrban - Lukács Evelyn indul.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?