Nem létező góllal állt a Bundesliga élére a Leverkusen (VIDEÓ)

A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 9. fordulójában elképesztő találattal növelte egygólos előnyét a Hoffenheim vendégeként pályára lépő Bayer Leverkusen. A 70. percben Gonzalo Castro szögletét követően ugyanis Stefan Kiessling fejese a jobb oldali kapufa mellett elhagyta a játékteret, a háló rései között azonban mégis utat talált magának a kapuba. Felix Brych játékvezető az eset szemszögéből jó helyen állt, de a gólt így is megadta, pedig Kiessling először csalódottan a fejéhez kapott a kimaradó helyzetet látva. A találkozót 2–1-re nyerte a Leverkusen.

https://www.youtube.com/watch?v=e64cIqth0R4

A Leverkusen ezzel 2–0-ra vezetett Sidney Sam, első félidőben szerzett találata után, s ha ennyi marad, talán nem is lett volna olyan keserű a gól története a Hoffenheim számára. Ám Roberto Firmino kihagyott tizenegyese után a 88. percben Sven Schipplock szépített, így Kiessling gólja döntött.

„Természetesen megóvjuk a mérkőzést” – mondta a lefújást követően Hoffenheim labdarúgócsapatának egyik vezetője, Alexander Rose.

Az eset rendhagyó, de mégsem teljesen egyedi: a Bundesligában is történt már hasonló. Az 1993–1994-es idény 32. fordulójában a Bayern München játékosa, Thomas Helmer hasonló találatot könyvelhetett el. Azt a találkozót végük megismételték, a Nürnberg akkor 5–0-ra kapott ki, miközben az első, ám megóvott meccset 2–1-re bukta el... 

Megszólalt Stefan Kiessling, a Bayer Leverkusen támadója, aki a fantomgólt szerezte a Hoffenheim elleni péntek esti német bajnokin. A játékos sajnálja, hogy ilyen találattal nyertek, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy maga sem látta tisztán az esetet. “Kedves szurkolók, és mindenki, aki személyesen írt nekem – kezdte egy közösségi oldalon a találkozó után Kiessling. – Száz százalékig megértem a reakciókat, és én is nagyon sajnálom a történteket. A televíziós visszajátszások alapján előttem is teljesen világos, hogy nem rendes gólt szereztem. A meccs közben nem láttam tisztán, hogy a fejesem után hogyan került a labda a hálóba. Pont ezt mondtam a játékvezetőnek is. Így a győzelmünk sem az igazi. A sportszerűség fontos a sportban, a klubnak és személy szerint nekem is.”

Kimaradt?