BL-főtáblára jutott a Nagybányai HCM, erdélyi portya vár a Győrre

Nem botlott meg a nagy lehetőség kapujában a Nagybányai HCM női kézilabdacsapata és Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjának döntőjében 36-23-ra valósággal kivégezte a Holstebrót. Szűcs Gabiék a valódi bravúrt egy nappal korábban a többszörös BL-győztes Viborg kiütésével hajtották végre.

A torna döntőjének első kilenc perce maga volt az álom a HCM számára, az eredményjelző tábla ekkor 9-0-t mutatott a hazai alakulat javára. A játék képe a továbbiakban sem változott, a Szűcséket fergetegesen buzdító háromezres csarnok legnagyobb megelégedésére. Félidőbe 20-10-zel vonultak a csapatok.

A nagybányaiak a második félidőben sem engedték közelebb a Holstebrót, Pîrvuţ, Geiger Melinda és Marin védhetetlen gólokkal növelte a két csapat közötti különbséget. A kialakult végeredmény (36-23) azt is jelentette, hogy az Oltchim szétesése után sem marad román csapat nélkül a BL.

A nagybányaiak nagyon nehéz csoportba kerültek, a címvédő Győri ETO-val, a német Thuringerrel és a Hypo Béccsel mérik össze erejüket. Első mérkőzésüket Németországban játsszák október 6-án.

  A női BL csoportjai (a sorozat honlapja alapján):

  • A csoport: Győri Audi ETO KC, Thüringer HC (német), Hypo NÖ (osztrák), Nagybánya (román)
  • B csoport: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Midtjylland (dán), Lublin (lengyel), FTC-Rail Cargo Hungaria
  • C csoport: Krim Ljubljana (szlovén), Metz (francia), Sävehof (svéd), HC Leipzig (német)
  • D csoport: Larvik (norvég), Bera Bera (spanyol), Podravka Koprivnica (horvát), Vardar Szkopje (macedón)

Kapcsolódók

Kimaradt?