Óriási bravúrral a BL kapujában a nagybányai lányok

A házigazda Nagybányai HCM nagy bravúrt végrehajtva 26–25-re legyőzte, és ezzel búcsúztatta a Viborgot a női kézilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében. Szűcs Gabiék a Tvis Holstebro (dán)-Dalfsen (holland) összecsapás győztesével küzdhetnek meg azért, hogy a BL főtábláján összemérhessék tudásukat a címvédő Győri ETO-val.

Nem várt könnyű feladat a Nagybányára a háromszoros BL-győztes Viborg ellen a BL-selejtezőben, de a nyáron (az Oltchim széthullásának köszönhetően is) megerősödő nagybányaiak saját közönségük előtt nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. A 23. percre 11–7-re mentek el Szűcs Gabiék, és a magyar légiós nagy munkát végzett védekezésben, de emellett két gólt is jegyzett a találkozón. A szünetig hátra levő percekben azonban megtorpantak a románok, ekkor csak a Viborg talált be, és 12–11-re fordított.

A második félidőben aztán újra lendületbe jött a Nagybánya, és a 46. percben 18–16-nál újra magához ragadta a kezdeményezést. A hazaiaknál elsősorban Eliza Buceschi, míg a túloldalon Szanja Damnjanovics jeleskedett a gólgyártásban, a montenegrói játékos találatával az utolsó percen belül 25–25-re alakult az állás. Nyolc másodperccel a vége előtt Melinda Geiger lőtt gólt a Nagybányából, a Viborg számára pedig már nem volt visszaút.

Mindez azt jelenti, hogy a dán sztárcsapat nem juthat fel a főtáblára a Győri ETO csoportjába, a Nagybánya viszont vasárnap döntőt játszhat a továbbjutásért.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 3. CSOPORT (NAGYBÁNYA)
ELŐDÖNTŐK

  • Nagybányai HCM (román)–Viborg (dán) 26–25 (11–12)
  • Tvis Holstebro (dán)–Dalfsen (holland) később

Kimaradt?