Összekalapozzák a pénzt a szétvert vasúti kocsik helyreállítására

Eladósodott, és ezért a Facebookon gyűjt pénzt a román-magyar vb-selejtezőre szurkolói csoportot szervező férfi. A meccs után a Bukarestből hazautazó szurkolók a MÁV szerint milliós kárt tettek a vasúti kocsikban.

Az még nem tisztázott, hogy mekkora a vagonokat kövekkel dobáló, az ablakokat betörő, a kocsikat összekarcoló román drukkerek felelőssége, és mennyi kárt okoztak az üléseket feltépő, a fülkeajtókat és egyéb berendezési tárgyakat leszaggató magyar szurkolók, de a vasúttársaság az utat szervező magyar szurkolói csoporttól követel kártérítést.

„Mint tudjátok, ahhoz, hogy a vonat ki tudjon gördülni a Keletiből,1,5 millió forint személyi hitelt kellett felvennem. (Ez főleg annak köszönhető,hogy rengetegen mondták vissza a túrát a feliratkozók közül...) Ezen kívül történt rongálás is a vonaton, aminek a költségét szervezőként szintén nekem kell állni. Viszont erre nincs keretem a törlesztő részletek mellett. Ezúton szeretném a segítségeteket kérni, hogy fogjunk össze és ki-ki lehetőségei szerint támogassa az ügyemet. Ha ott voltál a túrán és velünk utaztál, akkor ez igazán csekély áldozat tőled, nekem viszont hatalmas segítség. Hasonló helyzetben egy percig nem gondolkodtam, mit kell tennem, ezért kerültem ebbe a helyzetbe. Néhány száz forinttal is nagyon sokat tudsz segíteni. Amennyiben nagyobb összeggel tudod támogatni az ügyet, úgy a következő túrán ezt jóváírjuk számodra a befizetésnél! Fogjunk össze, hogy legközelebb is együtt utazhassunk a válogatottért!" - írta a Facebookon a magyar válogatott vezérszurkolója.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?