MÁV: „Kővel dobálták a magyar különvonatot”

A maszol.ro egy magyarországi kommentelője hívta fel a figyelmünket arra a közleményre, amelyet a Magyar Állami Vasút (MÁV) adott ki hétfőn a magyar szurkolókat szállító különvonatban keletkezett károkkal kapcsolatban. Az előzetes felmérések alapján több millió forintos kár keletkezett a szerelvényben.  

Az állásfoglalást változtatás nélkül közöljük.

„Sok tévhit terjed a magyar–román focimeccs után megrongált személykocsikkal kapcsolatban, ezért – most utoljára – szeretnénk leírni néhány információt:

A rongálók: a kocsik külső felületét Romániában kővel dobálták, ezért betört sok ablak, és az oldalfalakon sérülések vannak. Ezekért nem a vonaton utazó magyar szurkolók a hibásak, a kár milliós nagyságrendű. A vonat belsejében kisebb-nagyobb rongálások történtek (letört mosdókagyló, leszakított fülkeajtó, megbontott belső burkolatok, letépett függönyök). Ezeket a vonaton utazó magyar szurkolók okozták, a kár összege az elterjedt információkkal ellentétben nem milliós nagyságrendű, de a vonat szervezője elismerte ezeket, a tettesek egy része jelentkezett.

A károk megtérítése: egyelőre nincs végleges összeg, de a vonatot megrendelő kft. a magyar utasok által okozott kárt meg fogja téríteni. A vonatdobálással kapcsolatban pedig felvette a kapcsolatot a MÁV-Start a román rendőrséggel, és a CFR-rel, egyéni tettesek ellen nyomoznak.

Az elterjedt hírekkel ellentétben a B 20-80 kocsikat emiatt nem kell selejtezni, honállomásukon, Békéscsabán hamarosan helyre lesznek állítva. A két WRm étkezőkocsi fővizsgája idén jár le, újat már valószínűleg nem kapnak (de nem a rongálás miatt).

Kérünk mindenkit, hogy tartózkodjon a bántó hangvételű megjegyzésektől, és senki ne általánosítson, a vonaton utazó szurkolók és a románok között is volt sok tisztességes, becsületes ember!” – fogalmaz Facebook-oldalán a MÁV-Vonatösszeállítás.

Kapcsolódók

Kimaradt?