Labdarúgó Liga I: másodszor ünnepelhetett a CFR

A román első osztályú labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának utolsó mérkőzésén a CFR Kolozsvár megszerezte szezonbeli második győzelmét, egy góllal legyőzve a Brassói Korona csapatát.

A Steauától elszenvedett nagy arányú vereség után hazai pályán javíthatott a CFR csapata a tabella utolsó előtti helyén álló brassóiakkal szemben. Szinte kötelező feladat volt a három pont megszerzése a nemrégiben edzőváltáson átesett kolozsváriaknak, akik a győzelem ellenére hat forduló után még mindig csak a tizenegyedikek a bajnokságban (két győzelem, két döntetlen és két vereség a mérlegük).

A mérkőzés egyetlen gólja a tizennyolcadik percben született Derick Ogbu révén, aki Batin passzából vette be a brassóiak kapuját. Néhány perc múlva Mincă kapus (Felgueiras bokasérülése miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót) hibája ért majdnem gólt az ellenfélnek, de a hálóőr korrigálni tudott. Két gólra növelhette volna az előnyét a szünet előtt a CFR, de a gólpasszt adó Batin fejelését hárította kiválóan a brassóiak kapuját őrző Marc, aki a második félidőben ugyancsak megmentette csapatát egy találattól.

A mérkőzés utolsó perceiben Mincă kapusé volt a főszerep, hiszen előbb szabadrúgáslövést védett, majd a döntetlentől mentette meg csapatát azzal, hogy büntetőt hárított. A befejezésbeli izgalmak ellenére megszerezte tehát a három pontot a hazai csapat, amelyre a következő fordulóban városi rangadó vár.

Labdarúgó Liga I, hatodik forduló:

FC Brassó – Temesvári ACS Poli 2 – 1

Săgeata – Viitorul 3 – 1

Bukaresti Dinamo – Kolozsvári U 6 – 0

Ceahlăul – Oțelul Galați 2 – 0

Medgyesi Gaz Metan – Steaua 2 – 2

FC Botoșani – Fc Vaslui 1 – 0

Concordia – Pandurii 1 – 5

 Astra Giurgiu – Petrolul  Ploiești 1 – 2

Kolozsvțri CFR – Brassói Korona 1 - 0

 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?