Liga I: CFR-vereség a rangadón

3-0-ás vereséggel végződött a CFR Kolozsvár bukaresti túrája a Liga I ötödik fordulójában: az új edzővel felálló kolozsvári csapat alulmaradt a házigazdákkal szemben bukaresti Steaua otthonában.

Mircea Rednic a legutóbbi forduló után távozott a vasutasok kispadjáról, az új edzőt, Petre Grigorașt pedig rögtön mélyvízbe dobták, hiszen első tétmeccse rögtön a Steaua elleni idegenbeli rangadó volt.

A házigazdák a mérkőzés első percitől ellenőrzésük alatt tartották a meccset, Felgueirasnak már az első tízpercben két lövést kellett hárítania. Nem sokat kellett várni a mérkőzés első góljára sem: Piovaccari talált be (12’) Gjorgievszki passzából. A kék-pirosaknak még a félidő vége előtt sikerült kétgólosra növelni előnyüket: a 34. percben Adrian Popa  lövésével már magabiztosan vezettek.

A második játékrészben pedig megadták a kegyelmdöfést a kolozsváriaknak, ezúttal Tănase volt eredményes és állította be a végeredményt. A CFR-nek ugyan még volt néhány halvány kísérlete a szépítésre, ám ezeket nem sikerült gólra váltani, így a házigazdáknál maradt a három pont, és magabiztosan készülhetnek a Bajnokok Ligája-selejtező következő fordulójára a Varsó ellen.

A kolozsvári csapat a nem túl hízelgő tizenegyedik helyen áll öt forduló után a bajnokságban, egy győzelem, két döntetlen és két vereség a mérlegük. A forduló további mérkőzésein a Brassói Korona csapata 1-1-es döntetlent játszott a Bukaresti Dinamo ellen, míg a listavezető Astra gólzáporos mérkőzésen győzte le a  Panduriit 3-1-re.

Labdarúgó Liga I, ötödik forduló:

Bukaresti Steaua–Kolozsvári CFR 3–0 (2–0)

Temesvári ACS Poli–FC Botoșani 0–1 (0–1)

Pandurii Tg. Jiu–Astra Giurgiu 1–3 (1–1)

Oțelul Galați–Brassói FC 1–0 (0–0)

Petrolul Ploieşti–Ceahlăul Piatra Neamţ 1–1 (1–0)

Brassói Corona–Bukaresti Dinamo 1–1 (1–1)

Viitorul – Gaz Metan 0–0

 


 

 

 

  

Kimaradt?