Orbán félrevezetett, Pászkány Árpád nem veszi meg a Fradit

Hivatalosan és határozottan cáfolta hétfő reggel a Ferencváros TC azt a korábbi sajtóértesülést, miszerint Pászkány Árpád, a Kolozsvári CFR 1907 többségi részvényese megveszi a magyar bajnokrekordert, vagy a közeljövőben részesedést vásárol az FTC Zrt.-ben.

A kolozsvári üzletember esetleges szerepvállalására többen abból következtettek, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök az általa alapított Puskás Akadémia internetes oldalán beszélt arról, hogy a zöld-fehér klub hamarosan új befektetőre találhat.

A találgatás alapja az lehet, hogy a Ferencváros és a CFR korábban szakmai elveken nyugvó együttműködési megállapodást kötött, a román sajtóban pedig felröppent a hír, hogy a CFR új befektetőket keres, vagyis Pászkány Árpád akár távozhat is a klubtól.

A kolozsvári üzletember magyarországi szerepvállalásának hírét a román média késéssel tálalta, a Ziua de Cluj című napilap azzal magyarázza Pászkány Árpád esetleges terjeszkedését, hogy megromlott a kapcsolata a CFR másik három – Péter Pál, Ştefan Gadola és Ioan Socea – részvényesével. Az EnergoBit tulajdonosai együttesen a fellegvári klub részvényeinek 30 százalékát birtokolják.

Mit kell tudni a Fradiról? Az 1899-ben alapított zöld-fehér alakulat 28-szor nyert magyar bajnoki címet, húsz alkalommal emelhették magasba a Magyar Kupát, négyszer a Magyar Szuperkupát. Az európai porondon is termett babér a Ferencváros számára, 1965-ben a Juventus Torinó legyőzésével elhódította a Vásárvárosok Kupáját  (a későbbi UEFA-kupa elődje).

Kapcsolódók

Kimaradt?