Kínai és közel-keleti befektetők jöhetnek a Kolozsvári CFR-hez

Kínai és közel-keleti befektetők is érdeklődnek a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapat iránt azt követően, hogy Pászkány Árpád, a vasutas egyesület többségi tulajdonosa bejelentette, nem képes egyedül meglépni a következő szintet az európai klubok rangsorában.

Pászkány Árpád tizenkét évvel ezelőtt vette át az akkor még harmadosztályú Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatot és három bajnoki címet hozott a kincses városba. Az insideworldfootball.com információja szerint a kolozsvári üzletembert nagyon érzékenyen érintette a CFR idei rossz szezonja (Cadúék 8. helyen zárták a Liga 1-et - szerk. megj.). 

Pászkány Árpád eddig több, mint 100 millió eurót fektetett a labdarúgásba, irányítása alatt több mint száz játékos fordult meg a Fellegváron, ahol saját erőből Bajnokok Ligája mérkőzések lejátszására is alkalmas stadiont épített. 

„Egy évtizeden keresztül fektettem be energiát, időt és pénzt azért, hogy megvalósítsam álmomat. Most realistának kell lennem: nem folytathatom egyedül" – fogalmazott Pázkány Árpád. Hozzátette: az európai kupaszerepléseknek és az átigazolási politikának köszönhetően profitot termel a klub, közel került az európai elithez. „Viszont ahhoz, hogy állandó helyünk legyen a 'gazdagok asztalánál' partnerekre van szükségem” – mondta el a CFR többségi tulajdonosa az insideworldfootball.com honlapnak.

A portál úgy tudja, a KPMG Sports Advisory máris befektetőket keres, akikkel társulva Pászkány megvalósíthatja „CFR-álma” második szakaszát.

Kimaradt?