Így örült a Benedek-csapat az aranyéremnek – nyilatkozatok

"Egészen más érzés ez most kapitányként, mint játékosként volt, bár pályafutásom végén már éreztem hasonlót a mostanihoz, amikor a többiek örömét láttam. A félidőben már mondtam a fiúknak, mi jobban akarjuk a győzelmet és meg is fogjuk nyerni a meccset" - mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány, miután világbajnok lett a magyar férfi vízilabda-válogatott szombat este a Barcelonában zajló vizes vb-n.

Szivós Márton a játékosok között alig hitte el, hogy győztek. "Adjatok egy pofont, hadd ébredjek fel! Azért lettünk világbajnokok, mert hittünk a munkában, az edzőnkben és a taktikában. Itt a világbajnokság alatt végleg igazi csapattá értünk" - mondta a világbajnok.

Hosnyánszky Norbert szerint a világbajnoki aranyérem neki ugyanolyan értékes és kedves, mint az olimpiai volt. "A kihagyott büntetőm után nem estem kétségbe, túl kell lendülni ezen és sikerült is. A montenegróiak elbizonytalanodtak, mi viszont végig tudatosan játszottunk, ráadásul Nagy Viktor szenzációsan védett. Ez életem csúcspontja" - mondta a játékos.

Bátori Bence azt mondta, erről álmodott egész életében. "Fantasztikusan dolgoztunk egész nyáron, kőkeményen megharcoltunk az aranyéremért" - tette hozzá. "Ma van édesanyám szülinapja, ezzel a világbajnoki aranyéremmel ajándékoztam meg. Az is motivált, hogy eddig még sosem álltam a világbajnoki dobogó tetején" - mondta Hárai Balázs.

Kapcsolódók

Kimaradt?