Jégkorong: megváltozott a román–magyar bajnokság lebonyolítása

Elmarad a román–magyar jégkorongbajnokság középszakasza – döntöttek hétfői egyeztetésükön az Erste Ligában részt vevő csapatok képviselői.

Az egyesületek az eddigi tapasztalatokat és a koronavírus-járványhelyzetet figyelembe véve abban állapodtak meg, hogy az alapszakaszban a csapatok négyszer játszanak egymással, kétszer otthon, kétszer idegenben – közölte a liga hivatalos honlapja. A középszakasz ezúttal elmaradt, a tervek szerint a február 24-ig tartó alapszakasz a rájátszással folytatódik, ahová az első nyolc helyezett jut be.

A nemzetközi szünet után kedden két mérkőzéssel folytatódik az Erste Liga, a Dunaújvárosi Acélbikák a DEAC-ot fogadja tévés meccsen, míg az FTC-Telekom a Titánokkal játszik. Vasárnap rendezik a szezon első derbijét, a Tüskecsarnokban az FTC és az UTE találkozik. November második felében már a magyarországi csapatok is tiszteletüket teszik Erdélyben. Elsőként a Fehérvári Titánok és a Dunaújvárosi Acélbikák érkeznek, előbbiek Csíkszeredában, utóbbiak Gyergyószentmiklóson lépnek jégre november 20-án.

A liga teljes programja itt böngészhető.

Az Erste Liga alapszakaszából eddig 33 mérkőzést tudtak megrendezni. A járványügyi korlátozások miatt egyelőre sem Magyarországon, sem Erdélyben nem lehetnek jelen nézők a lelátókon.
(Borítókép: ersteliga.hu)

Kapcsolódók

Kimaradt?