Nemzetek Ligája: lányokat vitt szobájába az angol válogatott két újonca

Az angol labdarúgó-válogatott két újonca, Mason Greenwood és Phil Foden fegyelmi eljárás elé nézhet, mivel vélhetőleg lányokat hívtak a szobájukba Reykjavíkban, a csapat Izland elleni Nemzetek Ligája-mérkőzése után. 

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfő délután megerősítette, szabályszegés történt, és Mason Greenwood és Phil Foden kihagyja a Dánia elleni NL-mérkőzést.„Sajnos ma reggel tudomásomra jutott, hogy két játékos megszegte a járványhelyzet miatti előírásokat a biztonságos »buborékunk« tekintetében – mondta hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Southgate. – Így nagyon gyorsan el kellett döntenünk, hogy nem érintkezhetnek a csapat többi tagjával, és nem is edzhetnek. A követendő előírások szerint így külön haza kell utazniuk Angliába.”

„Egyelőre gyűjtöm az információkat arról, mi történt pontosan, de az biztos, hogy a koronavírus miatti előírásokat megszegték. Nem mehetek bele ennél jobban a történtekbe, amíg nem tudok mindent. Naivak voltak, mi viszont ezt megfelelően kezeltük. Később megpróbálok velük beszélni. Bocsánatot kértek, de minden olyan gyorsan történt, el kell jutnunk a tényekig.”

A szombaton 1–0-s győzelmet arató együttes fiataljait vendégeik buktatták le, miután látogatásukról megosztottak egy videót a Snapchaten. A futballistáknak szigorú előírásokat kellett volna betartaniuk, hogy elkerüljék a karanténkötelezettséget, amikor visszatérnek Angliába. Az egyik legfontosabb szabály, hogy a mérkőzés előtt és után csak a csapat és a stáb tagjaival találkozhatnak.

Az angol szövetség még nem reagált az esetre és sajtóértesülések szerint Gareth Southgate szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatón beszél majd az ügyről, illetve a Greenwoodot (Manchester United) és Fodent (Manchester City) érintő döntésekről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?