Liga 1: először rabolt pontot Kolozsvárról a Sepsi OSK

Gólnélküli döntetlennel zárult a Fellegváron a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR és a Sepsi OSK szombat esti összecsapása a labdarúgó Liga 1 2. fordulójában, így a vasutasok a 4., a sepsiszentgyörgyiek a 12. helyről vonulnak el arra a két hetes szünetre, amelyre a Nemzetek Ligája mérkőzések miatt vonul el a bajnokság. 

Nem sok babér termett a Sepsi OSK számára a Kolozsvári CFR ellen, és ez különösképpen igaz a felek fellegvári összecsapásaira, ahonnan a háromszékiek a múltban pontot se tudtak rabolni. A két csapat eddigi kilenc mérkőzéséből nyolc zárult kolozsvári győzelemmel, egyszer pedig megosztozkodtak a pontokon a felek a Szemerja-negyedbeli stadionban. 

Ilyen előzmények után utazott a Sepsi OSK Kolozsvárra, hogy a labdarúgó Liga 1 második fordulójának szombati esti mérkőzésén összemérje tudását a CFR-rel. A vendégek szempontjából soha jobbkor, ugyanis Dan Petrescu tanítványai szerda este 120 perc játék  és büntetőthriller után búcsúztak a Bajnokok Ligája 2. selejtezőköréből a Dinamo Zágráb ellen, és ez a mérkőzés a vasutasok lábában és fejében is mély nyomot hagyott.  

 

Dan Petrescu nyolc helyen változtatott a kezdőjén, csak Balgradean, Burca és Deac maradt írmagnak a szerdai Dinamo Zágráb elleni BL-selejtezőhöz képest. Az összeszokottság hiánya meg is érdőzött a hazaiak játékán, ez pedig megkönnyítette a főleg védekezésre beállt székelydföldiek dolgát. Az első félidőbenben egy-egy említésre méltó helyzet akadt a két kapunál, előbb Dimitrov bikázott 5 méterről fölé, majd közvetlenül szünet előtt Niczuly kétszer is elállta Rondón lövése előtt az utat.

A második félidő, és a merkőzés legnagyobb gólszerzési lehetőségét Ciprian Deac hagyta ki, aki az 57. percben a bal kapufára lőtte azt a büntetőt, amit a játékvezető Szusics felrúgásáért ítélt meg a Sepsi OSK ellen. A kolozsváriak 10-ese számára ez már sorozatban a második kihagyott tizenegyes, szerdán a Dinamo Zágráb ellen is hibázott egyet rendes játékidőben.

A hátramaradó időben értelmetlen öldöklés, kilátástalan mezőnyharc folyt a pályán, így maradt a gólnélküli döntetlen, ami a Sepsi OSK szempontjából történelmi pillanatot jelentett, hiszen a háromszékiek először tudtak pontot rabolni Kolozsvárról.

Labdarúgó Liga 1, a 2. forduló eredményei
Medgyesi Gaz Metan-FC Argeş 2-0
Aradi UTA-FC Voluntari 0-0
Nagyszebeni FC Hermannstadt-Academica Clinceni 2-2
Kolozsvári CFR-Sepsi OSK 0-0
FC Botoşani-Poli Iași 4-0
CSU Craiova-Astra Giurgiu 2-0
FCSB-FC Viitorul 3-0
Chindia Targoviste-Bukaresti Dinamo (hétfő, 21:00 óra)

A bajnokság a hétfő esti Chindia-Dinamo mérkőzés után két hetes szünetre vonul a Nemzeti Ligája mérkőzések miatt. Románia előbb, szeptember 4-én hazai pályán fogadja Észak-Írország válogatottját, majd három nappal később, szeptember 7-én Ausztriába látogat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?