FRISSÍTVE – Elrajtolt a Liga 1: a CFR és a Sepsi mellett az UTA is figyelmet követel

FRISSÍTVE: A CFR címvédőhöz méltón győzelemmel kezdte a Liga 1 hétvégén rajtoló 2020–2021-es évadját, míg az első osztály színpadára 12 év után visszatérő UTA némi meglepetésre pontot rabolt a Viitorul otthonában.

Az első osztályú labdarúgó-bajnokság nyitófordulójának hétfői záró napján a Medgyesi Gaz Metan szoros küzdelemben alulmaradt a Voluntari vendégeként, míg az utolsó – esti – meccsen az erdélyi szomszédvár, a nagyszebeni Hermannstadt és az élvonalban csak a létszámemelésnek köszönhetően bennmaradt fővárosi Dinamo bukaresti összecsapásán döntetlen született.

A nyitó kör krónikájához tartozik, hogy szombat délután nagy érdeklődés övezte a Liga 1-be 12 év szünet után feljutó, Mészár Sándor aradi RMDSZ-es polgármesterjelölt által menedzselt UTA debütálását. Az aradi futballcsapat döntetlent ért el a 2017-es bajnok Viitorul otthonában, a Konstanca melletti Ovidiun.

A vendégek újoncok módjára inkább a védekezésre összpontosítottak, és jól is látták el a feladatot az első félidő hajrájáig, amikor is Albu összekoccantotta Boldișteanu bokáit az aradi tizenhatoson belül, amiért büntetőhöz jutott a hazai csapat: Iancu magabiztosan értékesítette a tizenegyest. Középkezdés után meglepte az UTA a Viitorult: a hátvéd Albu lódult meg a szélen, pontos beadását Buhăcianu lőtte a tengerpartiak kapujába. Térfélcsere után a Viitorul nem tudta ráerőltetni akaratát az aradiakra, így Bálint László György vezetőedző tanítványai értékes ponttal tértek haza.

A második fordulóban, pénteken 21 órától az UTA az FC Voluntari-t fogadja. Az lesz az első meccs a 2014-ben lebontott, és azóta újjáépített – de hivatalosan még nem átadott – Neuman Ferenc Arénában.

Szintén sokan voltak kíváncsiak a címvédő, és nem mellesleg a bajnokság legfőbb esélyesének tartott CFR rajtjára. Némileg a kolozsváriak mellett szólt, hogy egy fontos győzelem, a máltai BL-selejtezőn aratott diadal után kezdték meg bajnoki szereplésüket, és ez a siker lendületet adhatot Dan Petrescu vezetőedző tanítványainak. Nos, a „vasutasok”, ha nem is sebesvonat módjára, de azért átgázoltak az Academica Clinceni együttesén, ami biztató jel a Bajnokok Ligája-selejtező 2., szerdai fordulója előtt, amikor is a horvát bajnok zágrábi Dinamo látogat a Fellegvári-stadionba.

Liga 1, 1. forduló: FC Voluntari–Medgyesi Gaz Metan 2–1 (Căpățână 12., 11-esből, Armaș 67., illetve Ciocan 53.), Dinamo–FC Hermannstadt 1–1 (Sorescu 60. 11-esből, illetve Jo Santos 32.), Viitorul–UTA 1–1 (Iancu 43. p., 11-esből, illetve Buhăcianu 44. p.), Sepsi OSK–„U” Craiova 0–1 (Koljic 88.), Academica Clinceni–Kolozsvári CFR 1–2 (Cebotaru 48., 11-esből, illetve Costache 15., Petrila 74.); további eredmények: FC Argeș–FC Botoșani 2–3, Astra–FCSB 0–3, Poli Iași–Chindia Târgoviște 1–0.

(A nyitóképen Ciprian Rus, az UTA csapatkapitánya támad a Viitorul ellen | Fotó: uta-arad.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?