Hatodszor lett sznúkervilágbajnok Ronnie O'Sullivan

Ronnie O'Sullivan hatodik sznúker-világbajnoki címét szerezte meg, mivel a döntőben 18-8-ra legyőzte vasárnap a szintén angol Kyren Wilsont a sheffieldi Crucible Színházban.

A Rakétának becézett, 44 éves játékos - aki sikeréért 500 ezer fontot kapott - ezzel utolérte az örökrangsor második helyén a legendás Steve Davist és Ray Reardont, és már csak egy diadalra van a hét vb-címmel éllovas Stephen Hendrytől. O'Sullivan még 2001-ben nyerte az első vb-címét, majd 2004-ben, 2008-ban, 2012-ben és 2013-ban is győzni tudott.

O'Sullivan a nyitófordulóban vb-rekordot döntött azzal, hogy mindössze 108 perc alatt 10-1-re verte a selejtezőből főtáblára jutott thaiföldi Thepchaiya Un-Nooh-t, ezzel 41 percet faragott a korábbi csúcson. Beállított egy másik rekordot is: az idei világbajnokság volt a 37. pontszerző torna, amelyet pályafutása során megnyert, és ezzel megelőzte a 36 trófeát magáénak tudó Stephen Hendryt.

 

Az eredetileg áprilisra tervezett vb a koronavírus-járvány miatt csak július 31-én rajtolt. Az első napon még korlátozott számban beengedtek nézőket, aztán a brit szigorítások következményeként a második naptól zárt kapuk mögött zajlott az esemény. A kormány azonban pénteken ismét engedélyezte a nézők beengedését a kiválasztott teszteseményekre, így a döntőt mintegy háromszázan látták a helyszínen.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?