Liga 1: egyelőre „másodosztályra” kapott jegyet a CFR

Kétgólos előnyről csúszott ki a győzelem a CFR játékosainak kezéből vasárnap este, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszása 6. fordulójának záró mérkőzésén.

A vendég kolozsvári csapat abban a tudatban lépett pályára, hogy diadal esetén visszaveszi a vezetést a bajnokságban az immár fő riválissá előlépett Craiovai Universitateától. Valószínűleg ez a lehetőség tüzelte fel Dan Petrescu tanítványait, akik negyedóra alatt kétgólos vezetésre tettek szert: előbb Rondon, majd Burcă „köszönt be” a Duna-parti Giurgiuban.

A papírforma eredmény a hazaiak szépítése ellenére is kitartott a szünetben, de a térfélcsere után a bajnoki címvédő fokozatosan átengedte a terepet az astrásoknak, akik a hajrához közeledve Alibec révén kiegyenlítettek. A végéhez közeledve mindkét oldalon ordító helyzeteket hagytak ki a csatárok, így maradt a döntetlen, ami leginkább a nevető harmadiknak, a craiovai csapatnak kedvez.

Liga 1, rájátszás, felsőház, 6. forduló: Astra Giurgiu–Kolozsvári CFR 2–2, gólszerzők: Radunovic (31.), Alibec (79.), illetve Rondon (12.), Burcă (17.); Medgyesi Gaz Metan–Craiovai Universitatea 1–2, FCSB–Botoșani 1–1.
1. Craiova 38 pont
2. CFR 37
3. Astra 29
4. FCSB 28 (11–10)
5. Botoșani 28 (6–8)
6. Medgyes 25

Sepsi OSK: nem hozták a kupaformát a Poli ellen

A június 24-i Román Kupa-elődöntőben aratott fölényes (5–1) győzelem után vasárnap délután a Poli Iași vendége volt a Sepsi OSK az alsóházi derbin, de ezúttal nem mutatta a kupaformáját a sepsiszentgyörgyi csapat. A moldvaiak első gólját Niczuly, a vendégek kapusa hozta össze, mert a 16-oson belül cselezni próbált a hollandiai Luckassennel, aki kíméletlenül kihasználta a hálóőr rutintalanságát e téren, de erre a találatra még a szünet előtt válaszolt Fülöp István révén a háromszéki együttes.

Fordulás után ismét besegítettek a székelyföldiek a kiesés elől menekülő jászvásáriaknak: egy baloldali beadást Tincu, a Sepsi védője „tessékelt” balszerencsésen a saját kapujába, negyedóra múlva pedig önerőből is szereztek egy találatot a hazaiak, beállítva a végeredményt.

A Sepsi OSK legutóbbi három bajnoki meccsén mindössze 1 pontot szerzett, emiatt pedig egyre idegesebben várhatja a csapat a mögötte állók eredményeit…

Két nap múlva ismét Poli–Sepsi mérkőzést rendeznek, akkor a kupa elődöntőjének visszavágóján csapnak össze a felek.

Liga 1, rájátszás, alsóház, 8. forduló: Poli Iași–Sepsi OSK 3–1, gólszerzők: Luckassen (25.), Tincu (50., öngól), Horsia (65.), illetve Fülöp I. (43.); Academica Clinceni–Dinamo 1–3, a Chindia–Hermannstadt és a Voluntari–Viitorul mérkőzéseket hétfőn rendezik.
1. Viitorul 34 pont / 7 meccs
2. Voluntari 27/7
3. Clinceni 26/8
4. Sepsi 24/8
5. Iași 21/8 (10–9)
6. Hermannstadt 21/6 (7–9)
7. Dinamo 20/6
8. Chindia 17/6

(Nyitókép: Fej-fej mellett az Astra és a CFR | Fotó: cfr1097.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?