Liga 1: oltyán öröm a Fellegváron a felsőházi rangadón

Először kapott ki hazai pályán a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 idei szezonjában. Mégpedig a fő rivális CSU Craiovától a felsőházi rájátszás 5. fordulójában. Az oltyánok vasárnap este egy rendkívül fordulatos összecsapás végén 3-2-re legyőzték a vasutasokat. Ezzel ismét nyílttá vált a bajnoki versenyfutás, ugyanis Dan Petrescu tanítványainak az előnye 1 pontra zsugorodott a tabella élén.

A labdarúgó Liga 1 abszolút rangadóját rendezték vasárnap este a zártkapus Constantin Rădulescu stadionban, ahol a tabella első helyén álló Kolozsvári CFR és a második pozíciót elfoglaló CSU Craiova csapott össze. A felsőházi rájátszás feléhez közeledve 4 pont választotta el a feleket, így klasszikus 6 pontos mérkőzésen estek egymásnak a csapatok: egy esetleges hazai győzelemmel a különbség 7 pontra nő, a vendégsiker viszont rendkívül izgalmassá teszi a hátramaradó öt fordulót.

Végül a második forgatókönyv vált valóra, Cristiano Bergodi tanítványai már a 10. percben meglepték az CFR védelmének tengelyét: a bosnyák Elvir Koljics 18 méterről eleresztett lövését nem tudta hárítani Giedrius Arlauskis. Az oltyánok a vezetés birtokában sem fújtak takarodót, a CFR térfelén járatták a labdát, és két további alkalommal is távoli lövésekkel tesztelgették Arlauskist.

A CFR játéka feljavult az első félidő végére, amikor Petrescu levette a formán kívül játszó Costachét, de gólt nem sikerült lőniük a vasutasoknak. A második félidőre sokkal motiváltabb hazai csapat jött ki, de gól ismét a CFR kapujába esett. Az 57. percben Balasa verte meg Viniciust, és növelte a Craiova előnyét.

Az újabb pofon felébresztette a CFR-t, három perccel később Ciprian Deac egy mesterien helyezett lövéssel 2-1-re módosított az eredményt, majd tíz perccel később Vinicius ki is egyenlített.

2-2-es állásnál is mindkét csapat támadó szellemben futballozott, egyértelmű volt, hogy egyikük sem elégszik meg az egy ponttal. A győzelem végül a vendégeknek jött össze, a 87. percben Cicaldău bevitte a mindent eldöntő találatot.

Ezzel a győzelemmel a Craiova 1 pontra közelítette meg a CFR-t a Liga 1 tabelláján, és a hátramaradó 5 fordulóban ismét izgalmassá, nyílttá tette a bajnokságot.

Labdarúgó Liga 1

Play off, 5. forduló

  • Kolozsvári CFR-CSU Craiova 2-3

Kapcsolódók

Kimaradt?