Liga 1: megnyerte elmaradt meccsét, és közelebb „lopakodott” a CFR-hez a Craiova

Életben tartotta bajnoki esélyeit a CSU Craiova azzal, hogy a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásának 3. fordulójából elmaradt mérkőzésen 2-1-re legyőzte a FC Botoșani csapatát. Az oltyánok így vasárnap 4 pontos hátrányból látogatnak a címvédő és listavezető Kolozsvári CFR otthonába. 

Mint írtuk, június 12-én a CSU Craiova–FC Botoșani mérkőzéssel kellett volna újrainduljon három hónapos szünet után a labdarúgás Romániában, ám az összecsapást az utolsó pillanatban le kellett fújni mert a bukovinai csapat orvosának pozitív lett a koronavírus tesztje. Így aztán a bajnoki aranyért versenyben levő oltyánok aggodalommal követhették, ahogy a listavezető a FCSB, majd pedig a Botoșani legyőzésével 7 pontos előnyre tettek szert. 

Kedd este aztán a Ion Oblemenco stadionban ez a vasutas előny 4 pontra csökkent, ugyanis Nistor és Koljics góljaira a Botoșani részéről csak Dugandzics válaszolt, így az oltyánok 2-1-re megnyerték a meccset. 

 

A CSU Craiova ezzel a győzelmével 5 pontra leszakította a FCSB, ám ami a még fontosabb az ő szempontjukból, hogy 4 pontra megközelítette a Kolozsvári CFR-t. A két csapat vasárnap este 8 órai kezdettel a zártkapus Constantin Rădelescu stadionban csap össze. A felek két alapszakaszbeli mérkőzése egyaránt 2-0-s kolozsvári győzelemmel zárult. 

A vasárnap este 8 órakor kezdődő összecsapást a Digi Sport, a Telekom Sport és a Look televíziók, valamint a Kolozsvári Rádió közvetíti élőben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?