Buffon és Chiellini is újabb szerződést kapott a Juventustól

A Juventus hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub két ikonikus alakja, Gianluigi Buffon és Giorgio Chiellini is új szerződést írt alá: jelen állás szerint 2021 nyaráig maradhatnak Torinóban.

„Játékosok, akiket nem kell bemutatni. Bajnokok, akiknek a története önmagáért beszélt, és akik örökre összeforrtak a mezzel, amit viselnek” – kezdi bejelentését a Juventus hivatalos honlapja. A már 43 életévében járó Gianluigi Buffon és a mezőnyjátékosok között szintén nem fiatal, 35 esztendős Giorgio Chiellini egyaránt egy évvel hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését.

A beszámoló kiemeli, hogy Buffon új szerződése kereken 20 esztendővel azután fut ki, hogy 2001-ben először magára öltötte a Juventus mezét. Azóta 479 pályára lépéssel a Juve történetének legfoglalkoztatottabb futballistája lett, és beállította Paolo Maldini 647 meccses csúcsát is, ami az olasz élvonalbeli bajnokik számát illeti. A 2019–2020-as Bajnokok Ligája-idényben a Bayer Leverkusen ellen a sorozat történetének második legidősebb játékosa lett (41 év 317 nap) Marco Ballotta (43 év, 252 nap) mögött. Kilencszeres bajnok, négyszeres kupa- és ötszörös Szuperkupa-győztes. „Gigi maga a bizonyíték arra, hogy a kor csak egy szám!” – teszi hozzá a beszámoló.

Chiellini 2005 október 15-én debütált a „zebráknál”, minden sorozatot figyelembe véve összesen 509 mérkőzésen kapott lehetőséget, nyolcszoros bajnok, négyszeres kupa- és négyszeres Szuperkupa-győztes. Rajta kívül csak a már visszavonul Andrea Barzagli mondhatja el magáról, hogy zsinórban öt bajnoki címet nyert Olaszországban.

Kapcsolódók

Kimaradt?