Hivatalos: a Chelsea bejelentette Timo Werner érkezését

Hivatalosan is bejelentette az angol élvonalbeli Chelsea, hogy megegyeztek Timo Wernerrel, az RB Leipzig gólvágójával. Már csak az orvosi vizsgálat van hátra a német támadónak.

A Sky információi szerint a Chelsea aktiválta Werner kivásárlási záradékát, így várhatóan 50 millió eurót fognak fizetni a lipcsei csatárért. A német válogatott támadó ötéves szerződést kötött a londoni kékekkel, aki így a második nyári igazolásuk lesz az Ajaxos marokkói Hakim Ziyech érkezése után, és évi 10 millió körül lehet a fizetése.

Werner maga is reagált az átigazolás véglegesítésére, a Chelsea hivatalos weboldalának úgy fogalmazott: „Nagyon örülök, hogy a Chelsea játékosává válhattam, ez egy nagyon büszke pillanat a számomra, hogy egy ilyen nagyszerű klubhoz csatlakozhatok”. „Szeretném megköszönni az RB Leipzignak, a klubnak és a szurkolóknak ezt a csodálatos elmúlt négy évet. Örökké a szívembe zártalak titeket”, köszönte meg Werner régi klubjának.

A lipcsei gólvágó elmondása szerint már nagyon várja a következő szezont és az új kihívásokat, új csapattársakat, a menedzsert és természetesen a Chelsea rajongóit. Úgy véli, közösen egy nagyon fényes jövő áll mind a klub, mind saját maga előtt.

Werner remek karriert futott be az RB Leipzignál, összesen 157 mérkőzésen 94 találatot szerzett és emellé 40 gólpasszt osztott ki, aminek köszönhetően Európa egyik legsikeresebb támadója volt az elmúlt néhány év során. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?