Újabb 5 ezer lejes büntetést kapott a FRF a román szurkolók magyarellenes skandálásai miatt

Ötezer lejes bírságot rótt ki az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) a Román Labdarúgó-szövetségre (FRF) a szurkolóknak a tavaly szeptember 5-i Románia-Spanyolország mérkőzés közben elhangzott magyarellenes skandálása miatt.

A CNCD igazgatótanácsának szerdai döntése értelmében a szurkolók skandálásai diszkriminációnak minősülnek és sértik a méltósághoz való jogot.

A határozatot egyöntetűen megszavazta a testület.

A tavaly ősszel lejátszott mérkőzés tudósításában így írtunk az összecsapás „körítéséről”. „Kegyeletsértő, sportszerűtlen jelenetekkel kezdődött a teltházas Nemzeti Arénában megrendezett találkozó, ugyanis a mindennek, csak csendnek nem lehet nevezni azt, ahogy a román ultrák a spanyol válogatott volt szövetségi kapitánya, Luis Enrique elhunyt kislányának emlékére tartott egy perces csend alatt viselkedtek. A hazai tábor egy része pirotechnikai eszközöket gyújtott be és énekelni kezdett, mire egy másik részük - a „jólneveltebbek” - kifütyülte az ultrákat a gyászszünet megzavarása miatt. Így aztán a piro-show és román rigmusok mellett füttyszó is zavarta a megemlékezést. A román ultrák egy csoportja már a mérkőzés előtt Magyarországot és a romániai magyar kisebbséget gyalázó rigmusokat skandált. 

Kapcsolódók

Kimaradt?