Egy hónap múlva kezdi a felkészülést az FK Csíkszereda

Véget ért a szezon az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgó csapata számára. A felnőttekre a tervek szerint még két edzőmérkőzés vár a Sepsi OSK ellenében a nyári vakáció előtt, majd június 29-én kezdik a felkészülést az új szezonra.

Az FK Csíkszereda felnőtt csapatának szakmai stábja és játékosai számára két alkalommal végeztek koronavírus tesztet, egyik alkalommal sem volt pozitív eset – közölte a székelyföldi klub szerdán kiadott sajtóközleményében. A tesztek elvégzése után a játékosok 3 fős csoportokban edzenek, betartva a Román Labdarúgó Szövetség és az Egészségügyi Minisztérium erre vonatkozó protokollját. „A tervek szerint a Sepsi OSK csapatával két barátságos mérkőzést is játszunk, értelemszerűen nézők nélkül. Az első mérkőzést június 3-án Csíkszeredában, a másodikat június 6-án Sepsiszentgyörgyön, amelyet követően lezárjuk ezt a furcsa szezont” – írja a csapat vezetősége szerdai kommünikéjében.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) döntése értelmében a másodosztályú bajnokság mezőnyének első hat helyezettje játszik majd a feljutó helyekért, a mezőny többi része számára befejeződött az idény. A Liga2 mezőnye ugyanakkor bővülhet az ősszel kezdődő új szezonban: nem lesz kieső, feljuthat viszont öt csapat a harmadosztályból és érkezhet két, vagy három kieső az első osztályú bajnokságból. Az FK Csíkszereda a lejátszott 23 forduló alatt öt győzelmet szerzett, emellett hétszer játszott döntetlent és 11 alkalommal hagyta el vesztesen a pályát. A székelyföldiek megszerzett 22 pontjukkal a táblázat 17. helyét foglalták el a bajnokság félbeszakadásakor.

A tervek szerint a felnőtt csapat három hét vakáció után június 29-én kezdi a felkészülést a 2020-2021-es idényre. Fontos tudnivaló a szurkolóknak, hogy a teljes, vagy a tavaszi idényre szóló bérlettel rendelkezők a következő bajnokság őszi idényében ingyenesen látogathatják amennyiben ismét lehetővé válik a nézők jelenléte a lelátókon.

Július 6-án kezd az akadémia

A labdarúgó akadémia ifjú tehetségei május 16-ig minden egyénileg otthon készültek, ezt követően megszervezték számukra a kis csoportos edzéseket június 6-ig, úgy, hogy mindenki az otthonához közeli településen az alközpontjaink infrastruktúráját használva tudjon edzeni, tudtuk meg. Négy hét vakáció után, a tervek szerint Július 6-án kezdődik a felkészülés a következő idényre. Az FK Csíkszereda elnöke Szondy Zoltán, közölte azt is, hogy szeretnénk megrendezni az U17-es nemzetközi IV. Székelyföld OTP BANK Kupát, amelyet a tervek szerint július 29. és Augusztus 2. között tartanának Csíkszeredában. „Amennyiben a járványhelyzet nem súlyosbodik, ezek az elképzeléseink, egyébként az akadémiai korosztályok számára a bajnoki rajt Augusztus első hétvégéjén lesz” - közölte a székelyföldi klub.

A fiatalabb korosztályokkal július 1-én szeretnék elkezdeni a felkészülést és augusztustól egy napos házi tornákat szerveznének az alközpontok bevonásával. Szeptemberi tervek között szerepel az E-on Kinder Kupán és egyéb országos szintű tornákon való részvétel. A megyei bajnokságok októberben kezdődnek. Szondy Zoltán, klubelnök a fiatalok felkészülése kapcsán kifejtette: „néhány edzőnk jelenleg is foglalkozik gyerekekkel, akik önként vállalták a foglalkozásokat, de kihangsúlyozta, hogy a felkészülést Július 1-én szeretnénk elkezdeni”.

(Borítókép: Pál Zoltán/archív)

Kapcsolódók

Kimaradt?