Liga 2: kiütéssel győzött az Arad Csíkszeredában

Erődemonstrációt tartott hétfőn a kiesés elől menekülő Csíkszereda otthonában az első osztályú tagságra hajtó UTA Arad. A piros-fehérek fegyelmezett futballal, hat gólt szerezve, a hazaiaknak esélyt sem adva vitték el a három pontot a hargitai megyeszékhelyről.

Jó hangulatban kezdődött a találkozó, a szép számban kilátogató hazai szurkolókkal szemben mintegy 70 UTA-drukker is a helyszínen biztatta csapatát. A kezdeti óvatos játékot követően az Arad rázta meg magát hamarabb, a liga favoritja az első komolyabb helyzetét gólra váltotta: Florin Ilie szögletet követően könnyedén bólintott Gyenge kapujába a 12. percben (0-1). A vezetés tudatában némileg visszavettek a vendégek, a hazaiak többet birtokolták a labdát, helyzetig azonban csak egy szabadrúgást követően jutottak: Kálmán harminc méterről célozta meg a jobb alsó sarkot, Iacobnak kellett védenie.

Az UTA türelmes játéka meghozta az eredményt, szünetig további két találatot szereztek, és minimálisra csökkentették a hazaiak pontszerzési álmait. A 33. percben Moise lőtt közelről szép gólt (0-2), majd a szünet előtt két perccel Ioniță szép egyéni megoldást követően talált be (0-3).

A szünetet követően kezdeményezőbb FK futott ki a pályára, ám komolyabb gólhelyzeteket továbbra sem tudtak kialakítani a jól záró aradiak mellett Valentin Suciu fiai. Az Arad pedig ott folytatta, ahol abbahagyta: Melinte egy szabadrúgás-variációt követően távolról lőtt bombagólt (0–4), a következő vendég-találat Buhăcianu nevéhez fűződik (0-5). Az ötödik gól után a vendégszurkoók legvehemensebb tagjai félmeztelenül ünnepelték kedvenceiket a metszően hideg csíkszeredai estében, míg a hazai hívők hazafelé indultak.

Persze, a hazaiak szurkolótábora nem hagyta magára kedvenceit, és a hatodik gólt követően is hangosan biztatták a piros-feketéket. A történeti hűség kedvéért az utolsó aradi gólt Miculescu lőtte, ezzel teljessé téve a kiütéses vendéggyőzelmet, amely egyben a másodosztályú tagság kivívása óta az FK első hazai bajnoki vereségét jelentette. Az Arad az őszi mérkőzésen 3-0-ra győzedelmeskedett a Csíkszereda fölött vendéglátóként, így két bajnoki meccsen összesen kilenc góllal terhelte meg a székelyföldiek hálóját.

Labdarúgó 2. Liga, 22. forduló
FK Csíkszereda–Aradi UTA 0–6 (0–3)
Csíkszereda, 1000 néző
Gólszerzők: Ilie (11.p.), Moise (33.p.), Ioniță (43.p.), Melinte (54.p.), Buhăcianu (58.p.), Miculescu (74.p.)
További eredmények:
Konstancai Farul - Concordia Chiajna 3–1
Pandurii Târgu Jiu - Resicabányai Muncitoresc 1–4
Sportul Snagov - Gloria Buzău 0–3
Kolozsvári U - FC Argeș 1–1
Temesvári Ripensia - Bukaresti Metaloglobus 3–0
Petrolul Ploiești-  Dunărea Călărași 2–0
Mioveni Viitorul - Pandurii Târgu Jiu 0–2

(Borítókép forrása: fkcsikszereda.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?