Liga2: hazai döntetlennel folytatta szereplését az FK Csíkszereda

Nem bírt hazai pályán a Csíkszereda másodosztályú futballcsapata a vendég FC Argeș alakulatával, a gól nélküli döntetlent hozó mérkőzésen megérdemelt pontosztozkodás született. A vendégszurkolók folyamatosan gyalázták Magyarországot és a magyarokat.

Az első helyzet a vendégek előtt adódott: a 9. percben Matis eresztett meg jól helyezett lövést, de saját csapattársát találta fejbe. Egy perc múlva a piros-feketék is veszélyeztetnek, miután Eder gurítja ki Barának, aki elvállalta a lövést, de a kapus hárított. A folytatásban Popescu közeli fejese ment fölé, aztán a csíki oldalon Bara lövése tévesztett célt. A 24. percben Magyari baloldali beadását Logon rúgta kapura, de jól blokkoltak a vendégvédők.

A félidő derekán Csürös, majd Magyari is helyzetet rontott. Fél óra elteltével a vendégek is több helyzetet dolgoztak ki: előbb Matis lövését fogta Gyenge, a 36. percben pedig a hazai kapufa mentett. Az első félidőben a végig botrányosan viselkedő vendégszurkolók petárdázással tették fel a koronát teljesítményükre.

A második félidőben folytatódott a hazai helyzetek sora: a 48. percben Logon jobboldali beadását Eder közelről nagy gólhelyzetben rosszul találta el a labdát. A 63. percben Eder ívelte jól a frissen becserélt Hodgyai fejére a labdát, de a pitesti kapus ezúttal is menteni tudott. A 76. percben Majzik centerezését Hodgyai csúsztatta meg fejjel, ez is mellé ment. A vége előtt tíz perccel a vendégek még kihagytak egy nagy gólhelyzetet, Gyenge bravúrosan hárított a tiszta helyzetben kilépő Grecu lehetőségénél. Az utolsó percekben beletörődtek a csapatok a döntetlenbe és egik fél sem erőltette a gólszerzést.

Liga 2. 19. Forduló
FK Csíkszereda – FC Argeș Pitești 0:0 (0:0)
Csíkszereda, Városi stadion 800 néző
FK Csíkszereda: Gyenge – Palmes, Csürös, Csonka, Majzik, Veres, Erdei, Eder, Bara (Barta 86.), Logon (Hodgyai 61.), Magyari (Kálmán 46.)

További eredmények:

  • Dunărea Călărași - Bukaresti Metaloglobus 3–1
  • Temesvári Ripensia - Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0–0
  • Sportul Snagov - Resicabányai Muncitoresc 3–3
  • Pandurii Târgu Jiu Concordia Chiajna 0–0
  • Kolozsvári U - Temesvári Poli 0–0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?