FRISSÍTVE - A Ferrari megerősítette, Sebastian Vettel négyszeres világbajnok távozik a csapattól

FRISSÍTVE: A Scuderia Ferrari kedden megerősítette azokat a korábbi sajtóhíreket, miszerint a Forma-1 négyszeres világbajnoka, a német Sebastian Vettel az idény végén távozik a maranellói csapattól. 

A német pilóta 2015-ben csatlakozott az olasz istállóhoz, a hőn áhított bajnoki címet azonban mindezidáig nem sikerült megszereznie a Ferrari színeiben. A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto többször leszögezte, szeretnék megtartani a német versenyzőt, a legfrissebb hírek pedig arról szólnak, hogy Vettel egy új ajánlatot is kapott csapatától: 2 évvel hosszabbítanának vele, fizetésén azonban csökkentenének. A Scuderia korábban 1 évvel hosszabbított volna Vettellel, ám olasz sajtóhírek szerint ezt az ajánlatot a négyszeres bajnok visszautasította.

FRISSÍTÉS: A Ferrari kedden hivatalos közleményben tudatta, közös megegyezés után nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel szerződését.

„Ezt a döntést közösen hoztuk meg Sebastiannal, mivel mindkét fél úgy érzi, hogy ez a helyes. Nem volt könnyű döntés, tudva, hogy Sebastian milyen sokat ér versenyzőként és emberként. Nem volt egy kimondott oka a döntésnek, egyszerűen mindketten úgy éreztük, eljött az ideje annak, hogy elváljanak az útjaink, mert így érhetjük el a saját céljainkat" – kezdte a csapatfőnök, Mattia Binotto. „Sebastian már így is része a Ferrari  történelmének, összesen tizennégy futamot nyert, s már ezzel a csapat harmadik legsikeresebb pilótája, miközben ő szerezte velünk a legtöbb pontot. Az együtt eltöltött öt közös év alatt háromszor végzett  az egyéni bajnokság legjobb három versenyzője között, és jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a csapatunk folyamatosan a konstruktőri bajnokság első három helyezettje közé tartozzon." „Az egész Ferrari nevében szeretnénk köszönetet mondani Sebastiannak a nagyszerű profizmusáért és az emberi kvalitásaiért, amiket a velünk eltöltött öt évben mutatott, amely időszak alatt rengeteg szép emlékünk született. Még nem sikerült együtt elhódítanunk a világbajnoki trófeát, azonban hisszük, hogy ebben a szokatlan 2020-as idényben még sok mindent elérhetünk" – tette hozzá Binotto.

„A 2020-as idény végén véget ér a kapcsolatom a Ferrarival. Ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményeket érd el ebben a sportban, elengedhetetlen, hogy minden fél tökéletes harmóniában dolgozhasson együtt. A csapat és én éreztük, hogy már nem áll fenn a kölcsönös szándék, hogy tovább folytassuk a közös munkát a mostani idény után is. Az anyagiak nem játszottak szerepet a döntésben. Nem ez határozza meg a döntéseimet, és soha nem is lesz így" – tette világossá Vettel. „Ami az utóbbi hónapokban történik, sokunkat elgondolkoztatott azon, hogy valójában mik az igazán fontos dolgok az életben. Csak használnunk kell egy kicsit a képzeleterőnket, és megváltoztatunk a szemléletmódunkat ebben a megváltozott helyzetben. Én szakítok most rá időt, és elgondolkozom azon, mi számít igazán a jövőmet illetően." 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?