Női kézi BL: ekkor rendeznék a a budapesti Final Four-t

Az Európai Kézilabda-szövetség újabb tanulmányt készíttetett a koronavírus-járvány terjedése kapcsán, melyben arra jutottak, valószerűtlen, hogy májusban újraindulhatnának a nemzetközi kupasorozatok. Az EHF közleményében megerősíti, szeptemberre kerül át a női Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője, míg a férfiak augusztus végén csaphatnak össze Kölnben.

Az EHF már napokkal korábban jelezte nagy tornáinak lehetséges dátumait, s ezeket most véglegesítették. 

  • – Női Bajnokok Ligája, budapesti négyes döntő (az eredeti időpont: május 9–10.): az új dátum szeptember 5–6., Budapest
  • – Férfi EHF-kupa, négyes döntő (az eredeti időpont: május 23–24.): az új dátum augusztus 29–30., Berlin
  • – Férfi Bajnokok Ligája, kölni négyes döntő (az eredeti időpont: május 30–31.): az új dátum augusztus 22–23., Köln

A most kiadottak csak megerősítik a korábbi terveket. Az EHF tanulmánya szerint áprilisban és májusban sem rendeznek mérkőzéseket, legkorábban júniusban kezdődhetnek újra a nemzetközi kupaküzdelmek. Az új versenynaptár-tervezet szerint négy hét alatt lezavarnák a Bajnokok Ligájából és a többi sorozatból visszamaradt fordulókat, úgy, hogy csak a négyes döntők és a finálék maradjanak vissza.

Az ötödik héten, azaz június 29-e és július 5-e között pedig az Európa-bajnoki selejtezők playoffkörére juthat idő. Arról, hogy a tokiói olimpia halasztása hogyan érinti a pótselejtezők, így a Győrbe tervezett női torna időrendjét, később hoznak döntést a nemzetközi szervezettel, az IHF-fel közösen.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?