Magyarországon vége a kosárlabda-szezonnak is

A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. Ezt követően a keddi elnökségi értekezleten befejezettnek nyilvánították az összes bajnokságot.

A szövetség előzetesen megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához. A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot. A férfi magyar kupát ebben az idényben nem rendezik meg, emellett valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.

A Maszol érdeklődésére a marosvásárhelyi születésű, Magyarországon játszó Sólyom Botond értékelte a kialakult helyzetet. A budapesti Vasas Akadémia NB 1 B csoportos csapatának játékosa elmondta, hogy számára felfoghatatlan a közdelmek lezárása, hiszen sosem gondolta volna, hogy ilyen megtörténhet. A fiatal játékos ugyanakkor ésszerű döntésnek tartja a bajnokság beszüntetését.

„Személyesen és csapat szinten tudom állítani, hogy az utóbbi másfél hét váratlan eseményei teljesen összezavartak minket, még most is elég nehéz felfogni mi is történt. Januárban, februárban a járvány olyan távolinak tűnt, nem igazán éreztük a saját problémánknak. Egészen a múlt hét közepéig, amikor a Szigetszentmiklós ellen készültünk, de már lehetett érezni annak az esélyét, hogy a meccs talán zárt-kapus lesz. Később bejelentették, hogy valóban nézők nélkül fogunk játszani. A pénteki, meccs előtti utolsó edzésre mit sem sejtve mentem le, ott derült ki: a meccs elmarad” - részletezte az utóbbi napok eseményeit Sólyom Botond.

A játékos a bajnokság lezárásáról szóló hírt már Marosvásárhelyen kapta meg, kedden hazarepült Budapestről. „Hogy miként fogjuk folytatni azt még természetesen senki sem tudja, az biztos, hogy valamilyen formában itthoni felkészülést fogunk végezni a Vasas erőnléti edző terve alapján, azonban jelenleg közösségbe menni számunkra értelemszerűen szigorúan tilos” – zárta a beszélgetést a játékos.

(Borítókép: Szolnoki Olajbányász)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?