Meglepő vallomás egy profi teniszezőtől: „gyűlölöm, csak a pénzért játszom!”

A néhány hete Fucsovics Mártont Marseille-ben búcsúztató kazah Alekszandr Bublik meglepően őszintén beszélt egy interjúban a teniszről, és arról, mennyire utálja a sportot.

A 22 éves Bublik élete formájában van, és a karriercsúcsot jelentő 47. pozíciót foglalja el az ATP ranglistáján. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy élvezi is, amit csinál.

„Tiszta szívemből gyűlölöm a teniszt. Utálok minden egyes napot, amikor teniszeznem kell. Őszintén mondom, semmi jót sem látok az egész sportban. Kizárólag a pénzért csinálom. Ha nem tudnék vele ennyit keresni, azonnal abbahagynám az egészet!” – öntötte ki szívét a L’Équipe-nek a kazah.

Bublik karrierje során eddig 1,4 millió dollárt keresett. De úgy érzi, ez még nem elég ahhoz, hogy visszavonulhasson.

„Sajnos nem kerestem még elég pénzt. Ha megtettem volna, már rég nem játszanék. De már nincs messze a cél... Hogy miért utálom ennyire a teniszt? Mert senkit sem érdekel, hogy fáj mindened, hogy épp szakítottál a barátnőddel, vagy mondjuk egy váláson mész keresztül. Játszani mindig muszáj. Aztán, ha vereséget szenvedsz, szétszednek... Ilyen a tenisz. És pont az ilyenek miatt gyűlölöm” – tette hozzá.

Kapcsolódók

Kimaradt?