Liga 1: kikapott legfontosabb szövetségesétől a Sepsi OSK

Egy gólos győzelmet aratott vasárnap délután Sepsiszentgyörgyön a FC Botoșani a Sepsi OSK ellen és ezzel bebiztosította helyét a felsőházi rájátszásban. 

Egy gólos vereséget szenvedett a Sepsi OSK a labdarúgó Liga 1 huszonötödik fordulójában attól a FC Botoșanitól, amely az elmúlt években a legfontosabb üzleti partnerének bizonyult a játékospiacon. A háromszéki csapat innen szerezte meg többek között Hadnagy Attilát és a Fülöp-testvéreket, de a bukovinai csapattól érkezett Cornel Șvaițer csapatmenedzser és Leo Grozavu vezetőedző is.

Mindezek az összefonódások természetesen nem jelentik azt, hogy a Sepsi OSK „leadta” a pontokat a felsőházi rájátszásért még versenyben levő Botoșaninak az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, viszont az is tény, hogy Dugandzic 59. percben szerzett góljával a vendégek 42-re növelték pontjaik számát és bebiztosították helyüket a play off-ban.  

Ezzel szemben a 32 pontos Sepsi OSK maradt a tabella 8. helyén és az alapszakasz utolsó fordulójában egy újabb olyan csapathoz (Astra Giurgiu) látogat, amely a hasonlóképpen a Botoșanihoz a felsőházi rájátszásért harcol.

Labdarúgó Liga 1, a 25. forduló mérkőzései
Chindia Targoviste-FC Voluntari 1-2
Kolozsvári CFR–FC Viitorul 0-0
Academica Clinceni–Medgyesi Gaz Metan 2-3
Poli Iași–CSU Craiova 2-5
Sepsi OSK–FC Botoșani 0-1
Bukaresti Dinamo–FCSB (vasárnap, 20:00)
Nagyszebeni FC Hermannstadt–Astra Giurgiu (hétfő, 20:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?