Liga 1: sok minden letisztulhat az utolsó előtti fordulóban

Még egy pontra van szüksége a Kolozsvári CFR-nek a labdarúgó Liga 1 alapszakaszának hátramaradó két fordulójában ahhoz, hogy az első helyről vághasson neki a rájátszásban a bajnoki címvédésnek. Ezt a feladatot már pénteken abszolválhatják, ha a 25. forduló nyitómérkőzésén a FC Viitorul nem távozik mindhárom ponttal a Fellegvárról.

Két fordulóval a labdarúgó Liga 1 alapszakaszának berekesztése előtt a 48 pontos Kolozsvári CFR magabiztosan vezeti a tabellát a dobogó két alsó fokát megosztó,l egyaránt 43 pontos CSU Craiova és FCSB előtt. Dan Petrescu csapatának a hátramaradó két mérkőzésen minimum egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy üldözői ne érhessék utol, és a felsőházi rájátszást is az első helyről kezdhesse.

Mivel a szimbolikus első helynél sokkal fontosabb a pontok száma és az üldözőkkel szembeni előny (a play offban megfelezdőnek az alapszakasz végéig gyűjtött pontok, pl. a Kolozsvári CFR jelenlegi 48 pontja a rájátszás elején 24-et „ér” már csak - szerk. megj.), borítékolni mernénk, hogy Dan Petrescu csapata péntek este 8 órakor nem a döntetlent célozza meg a FC Viitorul ellen. 

A jelenlegi állás szerint a következő csapatok jutnának a felsőházi rájátszásba:

1. Kolozsvári CFR 48 pont
2. CSU Craiova 43 pont
3. FCSB 43 pont
4. Astra Giurgiu 40 pont
5. FC Botoșani 39 pont
6. FC Viitorul 38 pont

Valós esélye van még odajutni a 37 pontos Medgyesi Gan Metannak, amely a hétvégi fordulóban akár három helyet is előreléphet az eredmények kedvező alakulása esetében.

Ez a lehetőség már elúszott a Sepsi OSK számára, a háromszéki csapatnak idén az alsóházi rájátszásban kell helyt állnia, ezt a feladatot már az alapszakasz utolsó két fordulójában elkezdhetik „megoldani”, de nagyon nehéz dolguk lesz vasárnap délután a play off helyért küzdő FC Botoșani ellen.

Az etap rangadóját a fővárosban rendezik, ahol a szebb időket is megért Dinamo előreláthatóan mindent megtesz, hogy borsot törjön örök riválisa, a FCSB orra alá, ezzel - közvetetten - segítve a Kolozsvári CFR címvédési erőfeszítéseit is. 

Amúgy a vasutasok számára a Viitorul elleni mérkőzés egy következő, a csapat jövője szempontjából lényegesen fontosabb összecsapás főpróbálja lesz, Dan Petrescu csapata jövő csütörtökön 20 órai kezdettel a Sevilla FC-t fogadja a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban az Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért való odavágón. A visszavágót egy héttel később rendezik Spanyolországban.  

Labdarúgó Liga 1, a 25. forduló mérkőzései
Kolozsvári CFR–FC Viitorul (péntek, 20:00)
Academica Clinceni–Medgyesi Gaz Metan (szombat, 14:30)
Poli Iași–CSU Craiova (szombat, 20:00)
Sepsi OSK–FC Botoșani (vasárnap, 17:00)
Bukaresti Dinamo–FCSB (vasárnap, 20:00)
Nagyszebeni FC Hermannstadt–Astra Giurgiu (hétfő, 20:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?