Jégkorong Erste Liga: nagyon nem megy a Sportklubnak a középszakaszban

Ötből öt mérkőzést veszített el sorozatban a liga alapszkaszát fölényesen megnyerő csíkszeredai csapat a nemzetközi bajnokság középszakaszának felsőházában. Becze Tihamérék csütörtök este Debrecenben maradtak alul.

Kedvezőtlen előjelekkel utaztak a DEAC otthonába a székelyföldi kék-fehérek: a hajdúsági fellépést megelőző két hazai és két idegenbeli talákozójukat is elveszítették. A csapatot sújtotta az is, hogy a vendégek edzője, Jason Morgan egymeccses eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra, feladatait Hozó Levente másodedző látta el.

Jól kezdett a Sportklub, alig másfél perc telt el, amikor Rokaly Szilárd megszerezte a vezetést. A debreceniek ezek után éltek a számos emberelőnyös helyzetükkel és jól használták ki a fórokat: Hári, majd Vokla góljával a harmad feléhez érve fordítottak. A hajrában a Sportklub kettős fórban is játszhatott, de Hetényi és a fekete-fehér védelem jól állta a sarat.

A második harmadban előbb Taratukhin egyenlített, góljára két percen belül Kulesov válaszolt, újra a DEAC állt jobban (3-2). A vendégek az utolsó felvonásban is többször lőttek kapura, de a további találatokat ismét a debreceniek szereztek. Izacky volt eredményes az 54. percben, a végén Novotny üreskapus gólja állította be a végeredményt (5-2).

A Csíkszereda sorozatban ötödször kapott ki, és a felsőház utolsó helyén áll.

A játéknap másik mérkőzésén: 

  • Dunaújvárosi Acélbikák–Brassói Corona 3–1 (0–1, 1–0, 2–0)​

Címlapfotó forrása: deacjegkorong.hu

Debreceni EAC–Csíkszeredai Sportklub 5–2 (2–1, 1–1, 2–0)
Debrecen, 420 néző
Gólszerzők: Hári N. (8.p.), Vokla (10.p.), Kulesov (36.p.), Izacky (54.p.), Novotny (60.p.), ill. Rokaly Sz. (2.p.), Taratukhin (34.p.)
Kapura lövések száma: 32–40
Büntetőpercek: 15, ill. 17 perc

Kapcsolódók

Kimaradt?