Jégkorong Erste Liga: sorozatban harmadszor veszített a Sportklub

Nem sikerült átlendülniük a hullámvölgyön az alapszakasz-győztes csíkszeredaiaknak, a hétfő esti rangadón ismét vereséget szenvedtek az egyik legnagyobb rivális FTC-től. Hiába vezetett kétszer is a budapesti meccsen Jason Morgan csapata, a Ferencváros fegyelmezett, erőteljes játékával a maga javára fordította az eredményt, és összességében magabiztos sikert aratott.

A székelyföldiek azzal a tudattal léphettek pályára, hogy két vereség után nem nagyon van hibázási lehetőségük, ha meg akarják tartani előkelő pozíciójukat a rájátszás kezdetére, Ennek megfelelően az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott, ám Arany a helyén volt. Rangadóhoz méltó iramban kezdtek a felek, változatos játék alakult ki az első percktől kezdve. A helyzetek száma nem volt sok, de nem unatkozhatott az ezúttal is kitűnő hangulatot teremtő közönség.

A gólcsendet a vendégek kanadai légiósa, Pyett törte meg a 15. percben: gyönyörű mozdulattal tette fel a korongot Arany Gergő füle mellé a jobb felső sarokba (0-1). Nem tartott sokáig a kékek öröme, fél perc múlva érkezett a hazai válasz, Kulmala vágott nagy gólt Adorján hálójába (1-1). A 16. percben Becze kapott két perces büntetést, a Ferencváros pedig élt a lehetőséggel és Rantanen távoli góljával átvette a vezetést (2-1). A Sportklub vezető találatát követően egyértelműen fölényben játszott a pályaválasztó, és ez az első szünetre vezetést ért a zöldeknek.

A második harmad ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a Ferencváros lendületét az első hazai kiállítás törte meg. Egy rossz csere miatt kerültek emberhátrányba az addig kitűnően játszó zöld-fehérek, Veshutkin pedig kihasználta a létszámfölényt és közelről egalizált (2-2). Lendületben maradt a Sportklub és alig öt perc múlva a maga javára fordította az állást: Brophey lepte meg Aranyt egy jól helyezett fonáklövéssel (2-3). Nem volt vége a gólszüretnek: a játékrész vége előtt Nagy Gergő két alkalommal is betalált, így a befejező játékrész előtt ismét a házigazdáknál volt az előny (4-3).

Igyekezett az utolsó harmadban a székelyföldi gárda, de ezúttal a szerencse sem állt Beczéék mellé, több alkalommal is centiméterek hiányoztak a gólhoz. Végül Farkas kiállítása döntőnek bizonyult, a Fradi újabb emberelőnyös góljával már kettővel vezetett, innen pedig nem volt visszaút. A Sportklub sorozatban harmadik mérkőzését is elveszítette, ezzel egyre távolabb került a középszakasz megnyerésétől. A kék-fehérek ma Dunaújvárosban javíthatnak, csütörtökön pedig Debrecenben ér véget magyarországi túrájuk.

Jégkorong Erste Liga, középszakasz, felsőház
FTC–Telekom–Csíkszeredai Sportklub 5–3 (2–1, 2–2, 1–0)
Pesterzsébeti Jégcsarnok, 650 néző
Gólszerzők: Kulmala (16.p.), Rantanen (18.p.), Nagy G. (35. és 40.p.), Pavuk (51.p.), ill. Pyett (15.p.), Veshutkin (27.p.) és Brophey (32.p.)
Kapura lövések száma: 35–34
Büntetőpercek: 4, ill. 18 perc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?