Aus. Open: már a legjobb 16 között Fucsovics Márton

Harmadik ellenfelét is legyőzte Fucsovics Márton a Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyes versenyébe, és ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé, ahol a legendás Roger Federer lehet a következő ellenfele.

Fucsovics Márton erdélyi idő szerint péntek hajnali négykor találkozott az amerikai Paul Tommyval. Marci az első szettben rögtön breakelőnybe került, az amerikai nem is nagyon veszélyeztette a magyar fiú adogatását. Az első szett 6-1 eredménnyel végződött.

A második szettben sem változott a forgatóköny, Fucsovics hamar előnyhöz jutott, amit a szett végéig meg is őrzött így a második játékrész is, akár az első, 6-1 eredménnyel zárult. A harmadik szett már szorosabb volt, az amerikai többször eljutott break labdáig, de egyszer sem sikerült megtörnie Marci adogatását. A nyiregyházi fiú az ötödik játékban előnybe került, ezt az előnyt megőrizte a meccs végéig, így alig két óra alatt a magyar fiú jutott tovább.

Egyébként Fucsovics ezzel a továbbjutással már 207 ezer amerikai dollárt keresett Ausztráliában. 

Negyedik fordulós ellenfele a Roger Federer–John Millman mérkőzés győztese lesz.

Meglepetésként női egyesben vereséget szenvedett két volt világ első teniszező, Serena Williams és Caroline Wozniacki. Előbbit Vang Csiang búcsúztatta szoros küzdelem árán, utóbbit Onsz Dzsabur tunéziai teniszező küldte haza három szettben.

Australian Open
Fucsovics Márton-Paul Tommy (6-1,6-1,6-4)
Vang Csiang-Serena Williams (6-4,6-7,7-5)
Onsz Dzsabur-Caroline Wozniacki (7-5,3-6,7-5)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?